Hüseyin Çelik: "Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır!” der olduk

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, kendisine ait internet sitesinde yer alan ´Dış Güçler ve Onların Yerli İşbirlikçileri´ başlıklı yazısında, komplocu üçüncü dünya hastalığının ülkede nüksetmeye başladığını ifade etti.

Dünya
29 Şubat 2016 Pazartesi

Çelik, “Son dönemde muz kabuğuna basıp düşsek, ‘bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır’ gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ demeye alıştık” şeklinde yazdı.

 

Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine lanet okumaya devam edelim ama, onlara, istedikleri gibi at oynatma imkan ve fırsatını veren, ülkede onlar için müsait iklim ve ortam sağlayan iç güçler ve onların yerli işbirlikçilerini de gözden kaçırmayalım. Yani biraz kendimizle yüzleşelim."

 

Çelik'in yazısı şöyle: 

“Üçüncü dünya ülkelerinin kronik bir hastalığı vardır: Başlarına bir felaket, bir musibet geldiği zaman veya bir başarısızlık, bir olumsuzluk yaşadıkları zaman çoğunlukla sebebi kendi dışlarındaki unsurlara havale ederek kendilerini sorumluluktan kurtarmayı tercih ederler. Hani öğrencilik yıllarımızdan hatırlarız, sınavdan iyi not aldığımız zaman biz almış olurduk; ama not kötü ise onu öğretmen verirdi.

Komplo teorileri hastalığı  yeniden  üçüncü dünya ülkelerinde nüksetmeye başladı.

Yıllardır, üçüncü dünya ülkesi olmaktan çıkmak ve böyle anılmamak için çaba sarf ediyoruz. AK Parti iktidarının ‘yozlaşmadan dünya ile uzlaşmak’ gayreti, yönlendirilen ve yönetilen bir ülke değil, yöneten ve yönlendiren iradenin bir parçası olma çabası, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı ise Türkiye'ye taşıma vizyonu şüphesiz ki, takdire şayandır. Ancak üzülerek müşahede ediyoruz ki son yıllarda, daha önce kurtulmaya çalıştığımız, komplocu üçüncü dünya hastalığı bizde yine nüksetmeye başlamış.

Ülkemizde ekonomik kalkınma, birçok alanda gelişme ve bir başarı söz konusu olunca bunu biz yapmış, biz başarmış oluyoruz. Ancak ayağımız kaymaya başladı mı, işler ters gitmeye başladı mı, gelsin 'dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri', gelsin 'üst akıl', gelsin 'faiz lobisi' gelsin 'yabancı istihbarat servisleri' vesselam. Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, 'dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür' diyoruz.”