“Alberto Nisman intihar etmedi, olay cinayet”

Arjantin Baş Savcısı Ricardo Sáenz, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada AMIA Yahudi Merkezinin bombalanmasını araştıran savcı Alberto Nisman’ın ölümünün intihar değil cinayet olduğunu deklare etti.

Dünya
26 Şubat 2016 Cuma

85 kişinin öldüğü Yahudi Merkezi binasının bombalanmasının arkasında İran ve  zamanın Arjantin Başkanı Cristina Fernandez de Kircher’in parmağı olduğunu iddia eden savcı Nisman 2015 yılında evinde ölü bulunmuştu.

Nisman’ın mecliste yapacağı önemli  açıklamadan  tam bir gün  önce ölmesi son derece dikkat çekmişti

Olaydan sonra polisin yaptığı ilk açıklamada savcının intihar ettiği açıklanmıştı. Ardından yapılan ilk otopsi raporu da intiharı teyit etmişti.

Ancak başta Arjantin Yahudi Cemaati olmak üzere muhalif gruplar yaptıkları gösterilerle yönetimi protesto etmiş, olayın cinayet olduğunu  duyurmuştu. 

Baş Savcı Sáenz, olaydan bir yıl sonra yaptığı açıklama ile olay mahallinin tamamen değiştirildiğini cinayete intihar süsü verildiğini resmen deklare etti. 

  Sáenz yapılan ikinci incelemede kurbanın elinde barut izi olmadığı, cesedin yerinin  değiştirildiğinin ve evde ikinci bir kişiye ait parmak izleri bulunduğunu resmen deklare etti.  Dolayısı ile olay intihar değil cinayet.