Sanatta kısa kısa : İzzet Keribar imzasıyla Küba’dan Siyah-Beyaz Portreler

Fotoğraf duayenimiz İzzet Keribar, üniversitenin daveti üzerine 24 Şubat-16 Mart tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisinde (Ataköy Yerleşkesi) Küba’da çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Şubat 2016 Çarşamba

40 fotoğrafın yer alacağı serginin yanı sıra  galeride Küba  resim sanatı ve ülkenin yaşamıyla ilgili renkli dia gösterisi ve sunumlar da gerçekleşecek.  Küba severler, 24 Şubat saat 15.00’teki sergi açılışına katılabilirler.

www.ikusag.org


 

Pera Müzesinde ‹ki Yeni Sergi : ‘Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi’

 

 Pera Müzesi Şubat ayında iki yeni sergi düzenliyor. Metafizik resim akımının öncüsü, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun yapıtları ‘Dünyanın Gizemi’ başlığı altında İstanbul’da ilk kez sergileniyor.

Roma, Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sergi, sanatçının yaklaşık 70 resim, 2 litografi serisi ve 10 heykeliyle kapsamlı bir içerik sunuyor. 

 

‘Anı ve Süreklilik’

İki farklı kuşağın koleksiyonerliğe bakışına ışık tutan ‘Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki’ sergisi, Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturulmaya başladığı ve Türkiye’de az sayıda, bilinçli ve sürekliliği olan koleksiyonlarından biri kaynak alınarak oluşturuldu. Serginin küratörlüğünü Huma Kabakcı ve Esra Aliçavuşoğlu üstlendiler. Her iki sergi de, 24 Şubat-1 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık kalacak.

www.peramuzesi.org.tr


Aflk›n bğulu sesi BUIKA yine geliyor

Flamenko ile cazı bir araya getirerek, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyan ve dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, şarkılarını adeta yaşıyor ve duyguları içerek kulaklara fısıldıyor. Türk müzikseverlerin en sevdiği sanatçılardan biri olan Buika, sayısız kez geldiği İstanbul’da bu kez CRR’de, 13 Mart’ta hayranlarına yeni şarkıları ve grubu ile unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

www.crrks.org


 

‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ SSM’de

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Alman modernizminin öncülerinden Heinz Mack’ın 60 senelik uzun ve üretken kariyerini, 100’den fazla eser ile galerilerinde ağırlıyor. 18 Şubat -17 Temmuz tarihleri arasında gezilebilecek olan ‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ adlı sergi, 20. yüzyıl ortası avangart sanat ağı ZERO kurucularından Heinz Mack’ın yapıtlarını bir araya getiriyor. Sergi, Mack’ın erken dönem eserlerinden yola çıkarak kariyeri boyunca ortaya çıkardığı resim, heykel ve kinetik sanat eserlerinden zengin bir seçki sunuyor.  Serginin küratörlüğünü Dr. Nazan Ölçer ve sanat tarihçisi Sir Norman Rosenthal’in üstlendi.

www.sakipsabancimuzesi.org