Ajanda´m: Kısa ayın uzuuun Ajandası

Fark etmişsinizdir siz de, bu sene Şubat 29 gün çekiyor… Eh madem kısacık ayımız dört senede bir de olsa 1 gün uzuyor, biz de bunu fırsat bilip şubat ayı boyunca değişik etkinliklere katılalım istedim. Farklı şeyler deneyelim, yeni mekânları gezelim, dopdolu bir ay geçirelim. Ne dersiniz?

Aylin YENGİN Yaşam
24 Şubat 2016 Çarşamba

NE İZLEYELİM?

Peri masallarına inanın, hayal gücünün ucu bucağı olmadığına tanıklık edin. Slava's Snowshow Türkiye'de, ilk kez 24 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezinde! Her saniyesinde sihrin ön planda olduğu bir dünyanın kapılarını aralayacağınız gösteride, dünyanın en önemli performans sanatçılarından Slava Polunin ekibiyle birlikte gösterinin yıldızı olacaksınız. Tony Ödüllerinde En İyi Özel Teatral Etkinlik dalında aday gösterilen, Drama Desk Ödüllerinde Eşsiz Teatral Deneyim ödülü dâhil onlarca ödüle layık görülen ve milyonlarca izleyiciyi benzersiz bir masalın kahramanı haline getiren şov, hayal gücünüzün sınırlarını yeniden çizecek. Yaklaşık 40 yıldır soytarılık sanatı üzerinde ustalaşan ve kurduğu Soytarılar Akademisinde yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ile kocaman bir aile haline gelen Slava Polunin'in harikalar dünyasında her yaştan izleyiciye yer var. Karlarla kaplı bu benzersiz dünyada Slava'nın kocaman ailesinin bir parçası olacağınız gösteri, 120'den fazla ülkede sahnelendikten sonra Türkiye'de ilk kez Zorlu Performans Sanatları Merkezinde... Etkinlik 8 yaş üzerindeki seyirciler için.

NE DENEYELİM?

Yenilikçi makineler ve son teknoloji tasarımlarla kahve deneyiminde sürekli olarak devrim yaratan Nespresso, yeni Pixie Clips ile kişiselleştirme trendini benimseyerek, kahve keyfini yepyeni bir seviyeye taşıyor. Değiştirilebilir rengârenk yan kapakları ile kendi tarzlarını makinelerine yansıtabilen kahve severler, istedikleri tarzda ve renklerde yepyeni Nespresso Pixie Clips’ler ile kahvelerini keyifle yudumlayabiliyor. Pop, Arty, Elegant veya High-tech. Kırmızı, sarı, mavi, yeşil, siyah veya beyaz… Yeni Nespresso Pixie Clips, pratik klipsleme sistemi ile makinenin tarzının kolayca değiştirilmesini sağlıyor. Çıkartılıp takılabilen kapaklardan istediği rengi seçebilen kahve severler, kısa sürede makinelerini baştan yaratıp, kendi tarzlarını yansıtabiliyor! Her güne farklı bir renk ve farklı bir tarz katan Nespresso Pixie Clips’ler, ister kıyafetinize, ister mobilyanıza veya aksesuarlarınıza uygun olarak her türlü atmosfere kolayca uyum sağlıyor.

Değiştirilebilir kapaklarla birbirinden farklı yeni Nespresso Pixie Clips’ler, evlerde ve ofislerde renkli bir tarz ve nefis kahve deneyimleri yaşatıyor. Nespresso Pixie Clips, tek bir tuşu ile her defasında mükemmel kahveyi yaratırken, yan panelleri sayesinde ise tasarım tercihlerini de yansıtıyor… Daha fazlasını mı istiyorsunuz? Nespresso size daha fazlasını veriyor; kişiselleştirilebilir tasarım, olağanüstü lezzet ve uygunluk tek bir makinede bir araya geliyor. Yeni Pixie Clips ile birlikte iki çift değiştirilebilir kapak makine ile birlikte hediye ediliyor ancak,  eğlence bununla da bitmiyor! 11 çift birbirinden farklı rengârenk klipsler, Nespresso Nişantaşı ve Suadiye Boutique’lerde, 444 1 576 Nespresso Club Çağrı Merkezi ve www.buynespresso.com adresinden satın alınabiliyor.

NEREYE UĞRAYALIM?

Arda Türkmen’i tanımayan mı kaldı? 2013 yılında Karaköy’de Forneria, yine Karaköy’de 2015 yılında Mükellef isimli mekânlarını açtı. Bu hayatta en zevk aldığı şey yemek yemek ve bisiklete binmek. Bisikletli halini yollarda görebilirsiniz, yemek konusundaki marifetleri için sizi Nişantaşı Central’da bekliyor olacak. Evde annesinin yanında başlayan, babasının kurduğu mutfaklarda şekillenen bir gastronomi yolculuğu onunkisi.  Yıllardır ekranlarda, çok zormuş gibi görünen yemekleri, herkes için “Kesin yaparız!” kıvamına getiren adam o.  Bundan önce hayat verdiği tüm restoranlarda, damaklarımızda özel bir imza bırakmıştı Arda Türkmen. Ve şimdi tüm lezzetli reçeteleriyle sizi Nişantaşı Central’e davet ediyor. Central, günün her saatinde bulunmaktan zevk alacağınız bir yer olarak tasarlandı. “Better food, better mood, better music” mottosu ile hareket eden bu güzel mekânı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Restorana rezervasyon gerekmiyor, tabii bunun iyi ve kötü yanları da var. Gidip de yer bulamamak gibi…

NEREYİ GEZELİM?

Avrupa’nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın yarattığı Digital Revolution sergisi 20 Şubat – 12 Haziran tarihleri arasında, Zorlu Holding’in desteğiyle, Zorlu Performans Sanatları Merkezinde, yeni sergi alanı Sky Lounge’da açık olacak. Sanat ve teknoloji birlikteliğinin hangi boyutlara ulaşabileceğine, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleşmiş en kapsamlı teknoloji sergisiyle tanıklık edilecek. Sürükleyici bir sanat, tasarım, film, müzik ve video oyunu sergisi Digital Revolution, 1970'lerden bu yana, dijital teknoloji aracılığıyla sanatta yaşanan dönüşümü keşfediyor ve bu dönüşümü kutluyor. Sergi, dijital medyayı kullanarak, alanlarında sınırları zorlayan bir dizi sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiriyor. Ayrıca, geleceğe bakıp yaratıcı kodlama, “Do it Yourself” (Kendin-Yap) kültürü, dijital topluluklar, zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zekâ, giyilebilir teknolojiler ve 3D baskı almanın sunduğu yaratıcı olanakların etkisini değerlendiren sergi, hem sanat dünyasının hem de teknoloji meraklılarının dikkatini çekiyor. Londra, Stokholm ve Atina’nın ardından şimdi de İstanbul’a gelecek olan bu özel serginin biletleri zorlupsm.com, Zorlu PSM gişeleri ve Biletix üzerinden satışta.

NE OKUYALIM?

Şalom yazarı İdil Hazan Kohen’in Doğan Egmont Yayıncılık’tan çıkan yeni kitabı ‘Dişisel Gerilim’, aşk için geçilen zorlu sınavlar hakkında. Mutlu sonla biten masallar, Bir öpücükle bağlanan yaşamlar, Hep eksik anlatılmış bize… Prens prensesi öptükten sonra anlatıcının arazi olması, Boşuna değilmiş meğerse! Bir kere o prens hayatınıza öyle tek başına girmeyecek, Önden travmalarını, arkadan akrabalarını sürükleyecek, Ukala kız kardeş, sümüklü yeğenler, illet arkadaşlar, Hep beraber bodoslama dalacaklar hikâyenize. İsyan edip kaçmak isteseniz de hep o kalp sızısı dur diyecek size, şüphe bile etmeyeceksiniz kendinizi ezip geçmekte. Peki, karşınızdaki aşk buna değer mi sizce? (www.gozlemkitap.com)