Cemaatten kısa kısa: Ana Dil Günü’nün konuğu, ‘Las Ultimas Palavras’

Yüzleşme Derneği, her yıl Unesco üyesi ülkeler tarafından kutlanan Uluslararası Ana Dil Günü vesilesiyle 20 Şubat günü anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Toplum
24 Şubat 2016 Çarşamba

‘İki Dil, Bir Film, Bir Kitap’ başlıklı etkinlikte Rita Ender’in yapımcılığını üstlendiği ‘Las Ultimas Palavras’ belgeseli gösterildi. Belgeselde, şarkıları ve yemekleri ile hâlâ var olan bir dilin nasıl öldüğü tartışılıyor. Öğrenilemeyen ana dil, dilin hayatlardaki ve hatıralardaki yeri ile Yahudi kimliği ve aidiyetler gençlerin gözünden belgeselde yer alıyor. Ender, etkinlikte filmin hikâyesini anlatırken, yazar Alev Karaduman ise ‘Anlıyorum Ama Konuşamıyorum’ kitabındaki Kürt gençlerinin hikâyelerini paylaştı.

GKD’de faaliyetler hız kesmiyor

Göztepe Kültür Derneği, 7’den 70’e hep beraber, 4 Haziran’daki büyük gençlik gösterisine hazırlanıyor. Gençler, bu gösteri için hep birlikte tek yürek olarak çalışmaya devam ediyorlar. Korosu, tiyatrosu ve dansıyla rengârenk, dopdolu bu gösteriye hazırlanan dernek herkesi coşkularına ortak olmaya çağırıyor.

27 Şubat Cumartesi ‘80’ler 90’lar Eğlence Gecesinde’ canlı müzikte Viktor Özlevi ve DJ David Buano ile geçmişe yolculuk ve dostlarla keyif dolu bir müzik ziyafeti gerçekleşecek.

GKD tiyatrosunun ‘Bela Kardeşler’ oyunu bu kez seyircisi ile 28 Şubat Pazar matine saatinde buluşuyor.

Golden Age’liler tiyatrodaydı

Golden Age Dostları 16 Şubat günü Tiyatro Karnaval’da sahnelenen tek kişilik komedi oyunu ‘Yolculuğum’ adlı oyuna gittiler. Katılımcılar başarılı oyuncu  Ethel Mulinas’ın, kendi hayatında yaşadıklarından yola çıkarak  bir kadının kendini yeniden sevme yolculuğunu, hayatını değiştirecek kararı verme anını, aşkı arayışını, kısacası varoluş hikâyesini bir yandan gülerek bir yandan da hüzünlenerek seyrettiler.

Golden Age Dostları oyunun sonunda coşku ile alkışladıkları Ethel Mulinas’a ve Başkan Lida Sarfati’ye böyle güzel bir tiyatro oyununda bir arada oldukları için teşekkür ettiler.

Aşkenaz Sinagogunda oda müziği konseri

11 Şubat’ta başlayan 5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali 2 Mart Çarşamba akşamı Karaköy Aşkenaz Sinagogunda düzenlenecek ‘Camerata İstanbul Wind Quintet’ oda müziği konseri ile sona erecek. Konserde, Mozart’ın Sihirli Flüt’ü ve Verdi’nin Nabucco’su gibi operanın gösterişli atmosferini yansıtan muhteşem örnekler, dinleyicileri bekliyor olacak. Biletler Biletix’ten temin edilebilir.

 

Schneidertempel’da ‘Kadın’ konulu karikatür seçkisi

Kadınların toplumda güçlü bir yer edinebilmesi ve cinsiyet eşitsizliğinin son bulması için çalışmalar yürüten Aydın Doğan Vakfı, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması arşivinden hazırlanan ‘Kadın’ konulu bir seçkiyle 3 Mart Perşembe günü Schneidertempel Sanat Merkezine konuk oluyor. Aydın Doğan Vakfı, kadının güçlenmesi konusunu, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının arşivinde yer alan ‘kadın’ konulu eserlerden oluşan bir seçki ile yeniden gündeme taşıyor. Kadının toplumsal yaşamdaki yerine bir kez de karikatüristlerin gözünden dikkat çekmeyi amaçlayan sergi 31 Mart’a kadar gezilebilecek.