Netanyahu, İngiltere’den metrodaki İsrail karşıtı posterleri çıkarmasını istedi

Ayrılıkçı İsrail Haftası adı altında düzenlenen İsrail karşıtı reklam kampanyası kapsamında Londra metro istasyonlarına 500 kaçak poster asıldı.

Dünya
23 Şubat 2016 Salı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz pazartesi yaptığı bir konuşmada İngiltere’den posterlerin derhal kaldırılmasını istedi. 

Londra Metrosu Yönetimi basına yaptığı açıklamada posterlerin yolcu kılığında seyahat eden kişiler tarafından izinsiz asıldığını belirtti ve hareketi bir vandalizm olarak niteledi.

Söz konusu posterler yetkililer tarafından çıkarılmaya başlandı.  Haaretz gazetesinin verdiği bilgiye göre  posterleri London Palestine Action isimli bir grup astı. 

Grup basına yaptığı açıklamada, “Posterler İsrail’in, Filistin’i işgal etmiş olmasına ve ayrılıkçı rejimine dikkat çekmek, için asılmıştır”   ifadesini kullandı. 

Posterlerde BBC’nin taraflı yayın yaptığı, İngiltere’nin İsrail’in iddia edilen ‘Filistin işgalini’ desteklediğini duyuran mesajlar yer alıyor. 

Kanunsuz posterler ile ilgili olarak  Londra Yahudi Forumu Sözcüsü ise basına şunları söyledi: “Bu posterler toplumlar arasındaki diyaloga hiçbir yararı olmayan bir sorumsuzluk örneğidir.  Tam tersine farklı gruplar arasında gerilim yaratmakta ve düşmanlığı beslemektedir.”