Erdoğan: “Türkiye, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde kullanmaktan çekinmeyecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü, saat 18.31’de, Ankara’da, İnönü Bulvarında Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yapılan saldırı sonrası şöyle konuştu:

Dünya
18 Şubat 2016 Perşembe

“Bu saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Türkiye’nin, terörle mücadelesinde verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesi, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamaktadır. Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir. Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir.”

 

Davutoğlu: “Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede asla geri adım atmayacağız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara saldırısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız”  şeklinde konuştu.

Başbakan, 28 kişinin hayatını kaybettiği 60’tan fazla kişinin yaralandığı saldırıdan sonra Brüksel ziyaretini iptal etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı ile ilgili Twitter üzerinden açıklamada terörü lanetledi. Çelik, "Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Ankara patlaması ile ilgili olarak AK Parti, CHP ve MHP de ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, insanlık dışı olarak nitelenen saldırı kınandı ve birlik çağrısı yapıldı.