İsrail’de terör girişimi sonrası yaşananlar tepki aldı

İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunan Filistinli bir kadın teröristin vurularak etkisiz hale getirilmesi sonrası yaşanan olaylar tepki aldı.

Dünya
16 Şubat 2016 Salı

Ağır yaralı kıza yardım etmek isteyen engelli Filistinlinin bir asker tarafından itilerek engellenmesi ve sandalyesinden yere düşmesi Filistinli bir fotoğrafçı tarafından an  ve an görüntülendi. 

İsrail, Hebron’da geçtiğimiz pazar günü meydana gelen bıçaklama girişimi sonrası gelişen olayın görüntüleri  sosyal medyaya konunca, görüntüler büyük tepkiye neden oldu. 

 Filmde, 50 yaşındaki Majid al-Fakhouri  isimli engelli Filistinli yaklaşık 15 metre ötesinde yerde vurulmuş yatan teröristin yanına gitmek istiyor  ancak güvenlik görevlisi engelli adamın olay yerine yaklaşmasını iterek engelliyor. İtilen Fakhouri’nin  tekerlekli sandalyesi dengesini kaybederek devriliyor. 

İsrail polisini mahkemeye vereceğini söyleyen Fakhouri, basına şöyle konuştu: “ Yaralı kıza yardım etmek için oraya geldim ve polise son derece kibar konuştum. O ise bana bağırdı, eve gitmemi istedi ve beni itti.” 

Olaydan sonra İsrail sınır güvenlik birimi resmi bir açıklama yaptı ve filmin müfettişler tarafından  incelendiğini, soruşturma açıldığını belirtti.