ABD Yahudi Kuruluşları: “Türk Yahudileri güvende”

Geçtiğimiz Pazar günü Jerusalem Post gazetesine konuşan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Greenberg, Türk Yahudilerinin güvende olduğunu belirtti.

Dünya
15 Şubat 2016 Pazartesi

Greenberg’in bu açıklaması, ABD’deki Yahudi kuruluşları çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı’nın kalabalık bir grupla Türkiye’yi  ziyareti sonrası  Kudüs’ten geldi.

Başkanlar Konferansı’nın  (Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations) Kudüs’te yapılan toplantısı Greenberg’in yaptığı konuşma ile açıldı.  

Greenberg konuşmasında sözü, geçtiğimiz hafta yaptıkları Türkiye ziyaretine getirdi ve Türkiye’deki Yahudilerin güvenliği ile ilgili olarak  son derece olumlu bir tablo çizdi. 

Türk devletinin Yahudi vatandaşlarını korumak için elinden gelen her imkanı kullandığını belirten Greenberg şöyle konuştu: “Türk Yahudi Cemaati’nin hükümet ile çok iyi ilişkileri var ve   güvenlik konusunda bir endişeleri yok.” 

Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı, geçtiğimiz hafta pazartesi-salı günü, 35 kişilik  bir grupla Türkiye’yi ziyaret etmiş, Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.