İsrail’de 6 terör girişimi engellendi

İsrail’de, Batı Şeria ve Kudüs’te meydana gelen altı farklı terör girişimi güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesi sonucu engellendi. Olaylarda 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Dünya
15 Şubat 2016 Pazartesi

Geçtiğimiz pazar günü Kudüs’te hafif metro durağında  meydana gelen bir olayda polisin çantasından şüphelendiği iki kişi, polise M16 tüfekle ateş açtı. Her iki saldırgan da polisin karşı ateşi sonucu ölü ele geçirildi.

Pazar günü öğleden sonra Batı Şeria’da olan olayda ise 14 yaşındaki Filistinli kız Hebron’da bir askeri bıçaklamak istedi. Filistin medyasının adını Yasmin Raşid Al Zaru olarak açıkladığı  kız, vurularak etkisiz hale getirildi ve Kudüs’te hastaneye kaldırıldı.

Diğer bir olay da Kudüs’ün güneyinde yaşandı. Bir kadına arkadan yaklaşan ve omzuna dokunan saldırgan onu bıçaklamak istedi, ancak kadının saldırganı itmesi sonucu, saldırgan kaçarak uzaklaştı. Polis eşkâli tarif edilen saldırganı bulmak için çalışma başlattı.

Batı Şeria Cenin’de ise yoldan geçen araçlara taş atan iki Filistinli askerlerin gelmesi üzerine askerlere ateş açtı. Askerler her ikisi de 15 yaşında olan Nihad ve Fuad Waked adlı saldırganları vurarak öldürdü.

Kudüs’ün banliyösü Mazmoriye kontrol noktasında askerlere bıçak çeken bir saldırgan ise güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Nablus’ta ise güvenlik güçleri yola yerleştirilmiş uzaktan kumanda mekanizmalı bir bombayı patlatarak imha etti.

İsrailli yetkililer son zamanlarda artan terörü sosyal medyada teröristleri kahraman gibi gösteren Filistinli liderlerin açıklamalarına bağlıyorlar.

Filistin kaynakları ise, bağımsız kişiler tarafından yapılan, ancak organize olmayan  şiddet olaylarını, yaklaşık olarak 50 yıldır süren İsrail’in askeri varlığına bir isyan olarak açıklıyorlar.