ABD, PYD konusunda ısrarcı: “Terör örgütü değil”

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın sert tepkisine rağmen ABD, PYD konusunda geri adım atmıyor.

Dünya
11 Şubat 2016 Perşembe

Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, amaçlarını hem Türkiye'yi PKK'dan korumak hem de Suriye'deki Kürtleri güçlendirmek olarak açıkladı. 

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan McGurk, hem PKK'ya hem de PYD'ye değindi.  ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk şöyle konuştu: 

“Türkiye'yi PKK'dan korumak istiyoruz. Onlara bu konuda yardım etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda da Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri güçlendirmek istiyoruz. Kürtler, Araplar ve Hıristiyanlarla Suriye Demokratik Güçleri altında askeri ittifak kurdular, yakın zamanda da siyasi platform oluşturdular. Bunlar Suriye'nin bir parçası olmak istediklerini apaçık gösteriyor. Söz konusu ittifak aynı şekilde komşuları Türkiye ile iyi ilişkilerde bulunmak, bu ilişkileri bozmamak ve dolayısıyla PKK ile aralarına mesafe koymak istiyor.” 

Konu ABD Dışişleri brifinginde de gündemdeydi. Sözcü Mark Toner, YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini yineledi. Toner, "PKK bize göre bir terör örgütüdür. Ancak PKK ile YPG arasında açık fark var. YPG konusunda Türkiye ile aynı görüşte değiliz" diye konuştu.

 

Kaynak: www.cnnturk.com