Sanatta kısa kısa: SSM karikatürist Oğuz Demir’i ağırlıyor

Çalışmaları uluslararası ve ulusal karikatür yarışmalarında ödüller kazanmış Oğuz Demir’in ilk kişisel sergisi, 3-25 Şubat tarihleri arasında Schneidertempel Kültür Merkezinde izlenebilir.

Tuna SAYLAĞ Sanat
3 Şubat 2016 Çarşamba

Sergi, sanatçının son 5 yılda ürettiği işlerden oluşuyor.  Çalışmalarında amacının, ‘güldürmek’ten çok ‘rahatsız etmek’ olduğunu belirten Demir, daha çok kapitalizm, tüketim, yönetimler, küresel dönüşüm gibi konuları ele alarak, günümüz sistemini eleştiriyor. Sanatçı, teknik olarak akrilik, ekolin, çini mürekkebi, suluboya gibi farklı malzemeler kullanıyor.

www.schneidertempel.com


‘Dudaktan Kalbe’ bu kez aryalarda

Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden uyarlanan ve Çetin Işıközlü’nün sanat yönetmenliğini yaptığı 3 perdelik operanın İstanbul prömiyeri, 12-13 Şubat günlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahnelenecek. CRR Senfoni Orkestrası ve Korosunun seslendireceği operanın artistik direktörü Sedat Öztoprak.

www.crrks.org


‘Bach Before & After’ konserleri şubatta müzikseverlerle

‘Bach Günleri’, şubat ayı boyunca devam edecek. Bu bağlamda Avrupa’nın en eski barok müzik topluluğu Hortus Musicus ve barok kemanın yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken müzikseverlerle buluşacak.

Kırk üç yıllık geçmişi boyunca Avrupa’nın bütün müzik tarihini kat eden Hortus Musicus’un müzik dehası ve egzantrikliğiyle bilinen şefi Andres Mustonen, henüz öğrenciyken bu grubu kurdu. O günden beri de topluluk, repertuvarı Hint, Arap ve Yahudi geleneksel müziğinden en çağdaş eserlere kadar geniş bir yelpaze sunmaya devam ediyor. Hortus Musicus’u, 14 Şubat’ta İstanbul Deniz Müzesinde dinleyebilirsiniz. Klasik müzik meraklılarının yakından tanıdığı, barok kemanının yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken ise, solo sonat ve partitalarla 21 Şubat’ta aynı mekânda sevenleriyle bir araya gelecek. 


‘KAYIP DÜNYA’ CKM’de

Şeli Art Project’in görsel sanatlar alanında düzenlediği çağdaş etkinlikler izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Atalay Mansuroğlu ve Hamit Gümüşlü’nün ‘Kayıp Dünya’ başlıklı sergileri 2-12 Şubat tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi performans katında sanatseverlerle buluşuyor. İnsanoğlu yaşadığı katı gerçeklik karşısında, onu yaşama bağlayacak bir hayali dünya yaratır. Kurduğu- kurguladığı bu dünya, özlemini duyduğu, hedeflediği, yaşamak istediği dünyadır. Gerçek yaşadıkları karşısında ona güç verir, ayakta tutar. Açılış, 2 Şubat Salı akşamı saat 17.30’da gerçekleşecek.  

www.selisanat.com