Golden Age 14 yaşında

31 Ocak Pazar günü Amram Oditoryumu çok anlamlı bir güne misafirperverlik yapmanın güzelliğini yaşamanın ve yaşatmanın haklı gururunu yaşadı.

Luiza Uçki Toplum
3 Şubat 2016 Çarşamba

Temel prensipleri mutlu ederken mutlu olmak olan ve toplumumuzun ikinci baharını yaşayan, her daim genç kalan konuklarının hayatına renk katan Golden Age Komisyonu, 14.yaş günlerini iki önemli olayı birleştirerek yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Her sene adeta gelenekselleşen törende hem Tu Bişvat Bayramı kutlandı hem de tam üç senedir canla başla hazırlanan ‘Altın Değerinde Hikâyeler’ kitabının tanıtımı yapıldı.

Günün sunuculuğunu Luiz Karmona ve Rozi Hason üstlendi. İlk olarak sahneye Golden Age Komisyonu Başkanı Lida Sarfati davet edildi. Sarfati, içten ve sıcacık konuşmasında Tu Bişvat Bayramı’nın ‘yeniden doğuş’ olarak nitelendirildiğini ve toprağa düşen ilk cemrenin hikâyesini, ağaç dikmemizin önemini vurguladı. Ardından, yeni basılan kitaplarından, başarı ile gerçekleştirdikleri yaz ve kış etkinliklerinden bahsetti. Heyecandan gözleri ışıl ışıl parlayarak etkileyici bir giriş konuşması gerçekleştirirken coşkusunu katılımcılara iletmeyi başardı.

Daha sonra 55 yaş üzeri emekliler için yaklaşık iki sene evvel oluşturulan Genç Emekliler Grubu Başkanı Hayim Kampeyas sözü alarak, kendisine olan yakın desteklerinden dolayı Lida Sarfati’ye teşekkür çiçeğini sundu.

Sahneye Türk Musevi Cemaati Başkan Vekili Moris Levi davet edildi. Levi, “Unutma; unuttuğun zaman kaybolursun,” diyerek başladığı konuşmasında izleyicilere nostaljik bir yolculuk yaptırarak eski dönem anneanne dede-torun ilişkisi ile bugünkünü karşılaştırarak; belli bir yaştan sonra şiire başladığını belirtip bu konudaki düşüncelerini toparladığı bir şiirini konuklarla paylaştı.

Ardından gün Golden Age gönüllülerinin yer aldığı animasyon gösterisi ile devam etti.

Ardından yıllardır beğeni ile izlenen ve artık toplumumuzun bir parçası haline gelmiş olan Moiz ve Kleret’in sahnedeki yerlerini alır alması ile yüzlerde gülümsemeler başladı. Ara ara sahneye davetliler de çağrılınca gösteri interaktif bir nitelik kazandı ve oyun; gönülleri her zamanki gibi fethetti. Jojo Eskenazi, Fani Bonofiyel, Solita Algazi’nin rol aldıkları skeçte kahkahalar güne damgasını vurdu.

Sıra geleneksel Tu Bişvat seder törenine gelince sahneye Rav Nafi Haleva davet edildi. Haleva, bayramın önemini ve şükretmenin erdemini anlatan kısa bir sunum ile bu konuda yaşanmış çarpıcı öykülerle bilgiler verdi. “Dualar şükran duymanın ifadesidir” diyerek çocuklarımıza bu duyguları aşılamamız gerektiğini çok etkili bir biçimde vurguladı.

Ardından sahneye Golden Age’in önderliğinde Gözlem Yayıncılık tarafından yayımlanan, ‘Altın Değerinde Hikâyeler’ kitabının hayata geçmesine öncülük eden Rozet Hubeş, Donna Kasuto ve kitabı kaleme alan Sima Tovi davet edildi. Kitabın içinde çok değerli yaşam hikâyelerinin yer aldığını, her yöreden kişi ile yapılan söyleşilerin çok faydalı antropolojik bir kaynak niteliğinde olduğu vurgulandı. “Her birimizin hayatı altın değerinde birer roman” sözleriyle kitabın doğum aşaması, yazım serüveni ve içeriği hakkında açıklamalar yapıldı. Kitabı yayına hazırlayan Gila Erbeş’e ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Sırada müzik dinletisi için sahne alacak Grup 12 Orkestrası vardı. Katılımcılar şarkılara kâh eşlik ederek kâh mırıldanarak kiminin gözleri yaşlı kimi anımsadığı bir anının tatlı heyecanıyla nostaljik ve keyif dolu bir yolculuk yaptılar.

Pasta kesimi için tüm gönüllülerin sahneye çağrılmasıyla birlikte Golden Age Komisyonu’nun kendilerine has şarkıları ile bu başarılı hafızalara kazınacak gün son buldu.