John Kerry: “İlk yardımlar terör örgütlerine gidebilir”

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, yaptırımların kaldırılmasının ardından İran’a yapılacak ilk yardımların terör örgütlerine aktarılabileceğinden endişelendiklerini belirtti.

Dünya
26 Ocak 2016 Salı

ABD yaptırımların kaldırılmasının ardından İran’a yapılan yardımların bir kısmının, İran destekli terör örgütlerine gidebileceğini kabul etti.

İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Zirvesi'nde konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Arutz Sheva adlı haber sitesine verdiği röportajda, yardımların terörist gruplara gidebileceğinin farkında olduklarını dile getirdi.

Kerry konu ile ilgili, “Yardımların bir kısmının İran Devrim Muhafızları’nın ya da bazı terör gruplarının eline geçebileceğini düşünüyorum. Yapılan yardımın tamamının kontrolünü sağlayabileceğimizi söylemem mümkün değil. Ancak ABD bu noktada, ilk yapılan yardım fonlarının bu şekilde kullanılacağını düşünmüyor,” yorumunu yaptı.

İsrail, geçtiğimiz hafta Batı Şeria'da, İsrail'e karşı geniş çaplı saldırılara hazırlanan İran destekli büyük bir Hizbullah hücresini çökerttiğini duyurmuştu. Öte yandan, İran Hamas’a silah ve maddi yardımda bulunmaya devam ederken İsrail hali hazırda hem güney hem kuzey sınırında İran destekli terör örgütleriyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.