İsrailli süpermarket zincirine ayrımcılık davası açıldı

İsrailli süpermarket zinciri Supersol’un çoğunluğu Arap olan yerleşim birimlerine bilerek hizmet götürmediğini söyleyen İsrailli Araplar firmaya dava açtı.

Dünya
27 Ocak 2016 Çarşamba

İki Arap İsrail vatandaşı ülkenin en büyük süpermarket zinciri olan Supersol’a 113,4 milyonluk ayrımcılık davası açtı. İsrail’in kuzeyindeki iki ayrı Arap köyünde oturan davacılar Supersol’un internet sitesinden online sipariş açmak istediklerinde köylerinin gönderi kapsama alanı dışında kaldığı bilgisi ile karşılaştılar. Davacılar önce firmanın sadece büyük şehirlere gönderi yaptığını düşündüler. Fakat daha sonra konuyu araştırınca firmanın kendi köylerinden daha uzak fakat Yahudi olan yerleşimlere servis sağladığını öğrendiler. Davacılar Supersol’un İsrail’in kuzeyindeki Yahudi yerleşimlerin yüzde 98’ine hizmet götürürken servislerinin Arap köylerinin sadece yüzde 10’unu kapsadığını belirttiler.

Konu hakkında açıklama yapan davacı avukatı Cemile Hardal-Wakem, şirketin duyarsız davranışının yasadışı ayrımcılık sınıfına girdiğini belirtti. Wakem, davanın kamu davası olarak işleme alınacağını sözlerine ekledi.