Natan Meir: “Nefret yerine bizi birleştiren noktalara odaklanalım”

Bıçaklanarak öldürülen altı çocuk annesi Dafna Meir’in kocası Natan Meir, Rivlin’in taziye ziyaretinde birlik mesajı verdi.

Dünya
27 Ocak 2016 Çarşamba

Geçtiğimiz pazar Filistinli bir genç tarafından evinde bıçaklanarak öldürülen altı çocuk annesi Dafna Meir’in kocası Natan Meir yaptığı açıklamada Yahudilere ve Filistinlilere çağrıda bulunarak, “Bizleri birleştiren noktaları aramalıyız,” dedi.

Perşembe günü taziye ziyareti için Meirlerin Batı Şeria’nın Otniel adlı yerleşim birimlerinde bulunan evlerine giden İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in ofisinden yapılan açıklamada Natan Meir’in şu sözlerine yer verildi: “Buraya taziyeye gelen herkese söylediğim ve tüm insanlara vermek istediğim mesaj artık birbirimizi incitecek sözler söylemeyi ve bıçaklarımızı bilemeyi bırakıp onun yerine bizi birleştiren unsurları aramamız gerektiğidir. Hepimiz nefretin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve artık yeter. Gerçek çözüm ‘sevgi’. Çocuklarımla her akşam konuşuyorum ve bir tanesinin bile ağzından şimdiye kadar nefrete dair herhangi bir kelime duymadım.”

Rivlin de Meir’e, “Sözlerin doğrudan kalbimize işliyor ve ülkenin dört bir yanında yankılanıyor. Bu sözler hepimize yol göstermeli,” diyerek cevap verdi.

Rivlin ile bahçelerinin girişine İbranice’de de ‘dafna’ anlamına gelen defne ağacı diken Meir, “Eşim Dafna herkesi birey olarak görürdü. Çevresindekileri daha iyi anlamak ve onlara yardımcı olabilmek için Arapça öğrenmişti. Dafna’nın ölümü sadece benim için değil, çevremiz için de büyük bir kayıp. Umarım yaptığı fedakârlıklar, nezaketi hiçbir zaman unutulmaz. O da benim gibi sevginin nefretten çok daha güçlü olduğuna inanırdı,”diyerek sözlerine devam etti.

İsrail polisi suçunu itiraf eden Filistinli gencin tutuklandığını bildirdi.