Filistin medyası teröristleri kahraman ilan etmeye devam ediyor

İsrail’de sivillere karşı bıçak saldırıları devam ediyor. Batı Şeria’da geçtiğimiz Pazartesi günü sokakta bıçaklanan 23 yaşındaki genç kadın doktorların tüm çabasına rağmen bu sabah hastanede öldü.

Dünya
26 Ocak 2016 Salı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Batı Şeria’da yerleşim bölgesinde iki terörist aynı anda iki kadına bıçakla saldırdı.

 Aynı zamanda yerleşim bölgesine  bomba yerleştiren her iki saldırgan vurularak öldürüldü.

Doktorlar, bıçak yaraları sonucu ağır yaralan Shlomit Kreigsman’ın durumunun stabil hale getiremediklerini, salı sabahı erken saatlerde hastayı kaybettiklerini açıkladılar.

Saldırıda orta şiddette yaralanan 58 yaşındaki diğer kadının ise sağlık durumu gittikçe düzeliyor. 

Güvenlik güçleri saldırının meydana geldiği yerleşim bölgesinin alış veriş merkezinde yaptıkları aramada,  üç adet patlamamış  bomba buldular. Söz konusu patlayıcılar güvenli bir şekilde imha edildi.

Öldürülen teröristlerin 22 ve 17 yaşında oldukları dikkat çekti. 

Öte yandan Filistin medyasının, İsrailli sivilleri sokakta bıçakla öldüren teröristleri kahraman ilan etme politikası tüm  hızıyla devam ediyor.

Hamas’ın Al- Aksa TV’si, Palestine al-Yom ve  Al-Quds neredeyse tüm yayın akış zamanlarını terör saldırılarını teşvik etmeye ve teröristleri kahraman ilan etmeye adıyorlar. 

İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesinin verdiği habere göre, söz konusu TV’lerde kahraman ve şehit  ilan edilen saldırganların aileleri ile röportajlar, nasıl bu yolu seçtikleri neredeyse her gün yayınlanıyor.