Yunan Adaları halkına Nobel Barış Ödülü verilsin talebi

Sosyal medyada bir grup, Nobel Ödülü Komitesine çağrıda bulunarak Yunan adalarına çıkan Suriyeli sığınmacılara yardım eden ada halkına Nobel Barış Ödülü verilmesini talep etti.

Dünya
25 Ocak 2016 Pazartesi

Suriye iç savaşı yüzbinlerce kişinin memleketini terk etmesine yol açarken, Türkiye, Yunanistan gibi ülkeleri de bu savaşın yarattığı mülteci trajedisini göğüslemek  zorunda bıraktı. 

CNN International’ın manşetten verdiği habere göre, Avaaz adlı site, Yunan adalarında yaşayan veya gönüllü olarak bu adalara gelip sığınmacılara yardım eden kişileri insanlığın isimsiz kahramanları olarak niteledi; dolayısı ile 2016 Nobel Barış Ödülü ile ödüllendirilmelerini istedi.  

Yazılı talepte şu ifadeler yer aldı: “ Yunan adalarında yaşayan bu sıradan insanlar Avrupa’nın bugünlerde yaşadığı mülteci krizinde, en ön cephede savaşan isimsiz kahramanlardır.

Aylardır insanlığın hizmetinde olan bu gönüllüler kalplerini ve evlerini savaştan ve terörden kaçan insanlara açmışlar, ve yüzbinlerce kişiyi kurtarmışlardır.”  

Dolayısı ile yaptıkları ile tüm dünyaya örnek olan bu cesur ve şefkatli  insanları Nobel Barış ödülüne aday gösteriyoruz.” 

Söz konusu talep internet üzerinden şimdiye kadar 288.000 imza aldı.