Joe Biden, İsrail ile normalleşmeye dikkat çekti

Hafta sonu İstanbul´da bir dizi görüşme yapan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden´in temasları ile ilgili Beyaz Saray´dan da bir açıklama geldi.

Dünya
25 Ocak 2016 Pazartesi

Açıklamada Suriye, IŞİD'le mücadele,  İsrail ile normalleşme, Kıbrıs konularına vurgu yapılırken, Güneydoğu'daki yükselen çatışma ortamına yönelik de "diyalog" çağrısı vardı.

Beyaz Saray  açıklamasında Erdoğan- Biden görüşmesinde, IŞİD'le mücadelede  işbirliği teyit edildi şeklinde bir ifade yer aldı.

Türkiye ve Irak arasında meydana gelen  sınır olaylarında  tansiyonun düşmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Irak'ın toprak bütünlüğüne de atıf yapıldı.

 “İki lider Kıbrıs'ta devam eden  müzakerelere desteklerini dile getirdiler” denen açıklamada, isim verilmeden olası Türkiye- İsrail anlaşması da yer aldı ve  "Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki enerji işbirliklerini arttırmasına destek verilmeli” şeklinde bir ifade yer aldı. 

Beyaz Saray, PKK ve Güneydoğu'daki operasyonlar konusunda ise şöyle  yazdı: "PKK'nın terör örgütü olduğunu bir kez daha yinelemekle birlikte, Başkan Yardımcısı Biden, Güneydoğu'daki artan şiddet ortamından endişesini iletmiş ve Türkiye yönetiminin, barışçıl çözüm isteyen bütün taraflarla diyalog kurması gereğini dile getirmiştir''