Nazi katliamından kurtulan Yahudi adam 112 yaşında

İsrail Hayfa’da yaşayan 112 yaşındaki Holokost kurtulanı Yisrael Kristal, Japon Yasutaro’nun 112 yaşında ölümü ile dünyanın bilinen en yaşlı kişisi oldu.

Dünya
22 Ocak 2016 Cuma

Kristal’in büyük torunu Oren, geçtiğimiz hafta Gerontology Research Group kurumundan aldığı bir mail ile, büyük büyük dedesinin dünyanın en yaşlı kişisi ünvanına sahip olduğunu öğrendi.

Gerontology Research Group, dünyadaki en yaşlı kişileri takip ediyor ve insan vücudunun yaşlanması konusunda bilimsel araştırmalar yapıyor.

2.Dünya Savaşında  yaklaşık 1,1 milyon Yahudi’nin katledildiği Nazi Toplama ve İmha Kampı Auschwitz’ten  sağ kurtulan Yisrael Kristal, 1904 yılında doğu Avrupa’nın Zarnow şehrinde doğdu.

Naziler 112 yaşındaki adamın hem iki çocuğunu hem de karısını savaş yıllarında katletti.   1950 yılında Hayfa’ya yerleşen dünyanın en yaşlı kişisi, burada yeniden evlenerek kendine yeni bir hayat kurdu ve çocukları oldu. 

Hayatı boyunca dindar bir Yahudi hayatı yaşamış olan Kristal, halen her sabah sinagoga gidiyor ve Tefilin takıyor.   

Yaşadığı korkunç acılara rağmen JTA muhabirine, bir an bile Tanrı’ya inancından şüphe etmediğini belirten adam, nasıl Holokost cehenneminden kurtulduğunu şöyle açıklıyor: “Tanrı böyle istedi.”