Toplumda kısa kısa: Mişne Tora´da Dora Niyego ile sohbet

Toplum
20 Ocak 2016 Çarşamba

Mişne Tora’da Dora Niyego ile sohbet 

Mişne Tora aylık faaliyetlerine devam ediyor.13 Ocak Çarşamba günü dernekte gerçekleştirdiği ‘Dora Niyego ile İspanyolca Anlatımlar ve Fıkralar’ gününde dernekte toplanan üyeler Şalom gazetesi yazarı Dora Niyego ile çok keyifli saatler geçirdiler.

Öğlen saatinde bir araya gelen üyeler beraber yemek yiyip sohbet ettikten sonra

Dora ile kah güldüler kah eski anılarını tazelediler. Günün bitmesini istemeyen üyeler tekrardan bir araya gelmek üzere söz aldılar. 

Beki İpekel Golden Age konuğu oldu

Golden Age Komisyon hanımlarından Beki İpekel,  11 Ocak Pazartesi günü Şişli Sinagogunda Golden Age dostlarının konuğu oldu.

Sunulan ikramlardan sonra Beki İpekel konuklara, hayatını bu güne kadar yaşadıklarını ve evliliklerde yaşanılan sorunları anlatan güzel bir sunum yaptı. Neşeli geçen günün ardından katılımcılar yöneticilere teşekkür ederek yıl boyu faaliyetlerin devam etmesi isteğini dile getirdiler.

 

500. Yıl Vakfı Müzesi ziyarete açıldı

Uzun yıllar Zülfaris Sinagogunda hizmet verdikten sonra, Neve Şalom Sinagogu çatısı altında yeniden yapılanan 500. Yıl vakfı Türk Musevileri Müzesi, 14 Ocak’tan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Daha renkli, daha zengin ve daha teknolojik olarak yeniden yapılanan Müzenin ilk ziyaretçileri Şili’den gelen bir çift oldu.