Fortüne Asal’ın adına fidanlık

İzmir’de kırk yıl boyunca Karataş Hastanesi Kadınlar Kolu Başkanlığını yürüten ve yardımseverliği ile tanınan, bir yıl önce aramızdan ayrılan Fortüne Asal anısına dostları; Ege Orman Vakfı ile birlikte Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında bin fidanlık bir koru oluşturdu.

Toplum
20 Ocak 2016 Çarşamba

Oluşturulan koru için düzenlenen fidan dikim töreninde duygusal anlar yaşanırken, törene Fortüne Asal’ın ailesi ve arkadaşları katıldı.

Fidan dikim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgili, “Fortüne Hanım’ın anısına ağaç dikmek, onun anısını yaşatmak, burada büyüyen ağaçların dallarında kuşlara ev sahipliği yapması, köklerini aşağıya kadar indirerek yeraltı su kaynaklarını beslemesi, toprağı koruması ile anısı yüz yıllarca yaşayacaktır. Kendisini rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Bilgili’nin ardından söz alan Fortüne Asal’ın kızı Sarit Bonfil koru fikrinin nasıl oluştuğu ile ilgili şunları söyledi: “Afrodisyas Derneği bize başvurdu ve annem anısına bir katkı yapmak istediklerini söylediler. Biz de Ege Orman Vakfına bağış yapabileceklerini söyledik. Böylelikle katkılarınızla annem anısına bir koru oluştu. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Fortüne Asal’ın ailesi ve arkadaşlarına plaket verdi.