Sanatta kısa kısa: "Abilerim Ablalarım"

Ardan Özmenoğlu’nun 2016 yılındaki ilk kişisel sergisi, Ankara ve İstanbul’da aynı zamanda iki ayrı galeride bir bütün olarak gerçekleşiyor. Ankara’da bulunan Galeri Siyah Beyaz ve İstanbul’daki Öktem&Aykut, işbirliği yaparak, Özmenoğlu’nun tek sergiye ait birbirini tamamlar nitelikteki yeni eserlerine beraberce ev sahipliği yapıyorlar.

Tuna SAYLAĞ Sanat
20 Ocak 2016 Çarşamba

Özmenoğlu eserlerinde, Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişi ile tanınıyor. Özellikle post-it not kâğıtları ve neon kullanarak ürettiği eserlerinde, malzemenin beraberinde getirdiği anlam yükünü de kullanarak, kültürel tarih ve gündelik hayatın üst üste bindiği özel bir dil geliştiriyor.  ‘Abilerim Ablalarım’, Özmenoğlu’nun referans havzası ile malzeme ve imge dağarcığını genişleten bir sergi. Sergide, sanatçının eleştirel yaklaşımı ile mizahı ise iyiden iyiye keskinleşiyor. Yine de bu keskin dil, Türkiye kitle kültürünü kucaklıyor. Her iki sergi de 17 Şubat’ta sona erecek.


Ahmet Merey’in ‘Issızlığın Ortasında’ isimli kişisel sergisinden


ISSIZLIĞIN ORTASINDA

Akademililer Sanat Merkezi 21 Ocak - 20 Şubat tarihleri arasında Ahmet Merey’in ‘Issızlığın Ortasında’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergide sanatçı, doğaya özellikle de dağlara karşı duyduğu özlemi, sevgiyi yaşamsallığın özelliğini taşıyan kurgularla ele almaktadır. Kurgusal pratikliğin bağımsız bir şekilde ortaya koyduğu bu resimler, sanatçının üzerine çıkıp yürüdüğü, tırmandığı, uyuduğu kısaca hayatının bir bölümünü geçirdiği ıssızlığın ortasında kaldığı dağları içselleştirerek bize anlatması bakımından son derece ilginç ve aynı yetkin bir düşüncenin ürünü.

www.akademililer.com

 

 

Zorlu Center’da Keman-Piyano İkilisi konseri

Keman sanatçısı Dr. Musa Albukrek ile Piyanist Deniz Kurdoğlu, 26 Ocak akşamı saat 19.00’da Zorlu Center Şehir Sahnesi Stüdyo’da bir klasik müzik konseri verecekler. Dinletiye giriş serbesttir. 

 

Borusan Quartet & Band-O-Neon Tango Orkestrası Süreyya’da

Borusan Quartet’in bu sezon sunacağı en renkli programlardan biri de, Band-O-Neon Tango Orkestrası’nı konuk edeceği bu konser. 1 Şubat tarihinde Türkiye’den ve dünyadan seçkin tangoların seslendirileceği bu konseri seveceksiniz. Bandoneonlarda konserde besteleri de seslendirilecek olan Ertuğrul Sevsay ve Algy Wu, Jaime Reyes ve Maximilian Ölz gibi İstanbul’la ilk kez buluşacak müzisyenlerle birlikte solist Bağdasar Bayvertyan’a eşlik edecek. Konuğu Band-O-Neon Orquesta Típica de Tango ile Borusan Quartet’in müzikal ustalıklarını tangonun tutku, isyan ve aşkla dolu dünyasında seyretmeye hazırlanın.                           

www.sureyyaoperasi.com

 

Murat Mizrahi’den ‘Doğa Hayattır’ sergisi

Uzun yıllar serbest desen ve yağlı boya çalışmaları yapan, 2013 yılından bu yana Akademililer Sanat Merkezinde çalışmalarına devam eden ressam Murat Mizrahi, doğa, figür ve natürmortlar üzerine yoğunlaştığı yeni sergisi ise Niş Art Sanat Galeri’de. 19 Ocak’ta açılan ‘Doğa Hayattır’ sergisi, Teşvikiye Fırın Sok. No:11 adresinde, 28 Ocak’a kadar gezilebilir.