6 çocuklu anneyi kızının önünde öldüren 15 yaşındaki şüpheli yakalandı

Geçtiğimiz pazar günü Batı Şeria’da hemşire ve terapist İsrailli bir anneyi evinin önünde bıçakla öldüren şüpheli Morad Adais, yaşadığı Yatta kasabasında yakalanarak tutuklandı.

Dünya
19 Ocak 2016 Salı

Şüphelinin 15 yaşında olması dikkat çekti. Polisin ön soruşturmasından sonra basına verdiği bilgiye göre, şüpheli eylemi kendi başına planlayarak yaptı.

Polis, açıklamasında  daha evvel hiçbir sabıkası olmayan ve kendi başına hareket eden teröristlerin eylemlerinin önceden engellenmesinin çok zor olduğunu belirtti. 

Olayın yaşandığı yerleşim bölgesi Har Hevron’un  Belediye Başkanı Yochai Damari basına verdiği bilgide, şüphelinin yerleşimde işçi olarak çalışmadığını ancak bir şekilde güvenliği geçerek kasabaya sızdığını belirtti. 

Saldırgan kasabaya sızdıktan sonra  evinin duvarını boyayan Dafna Meir’e arkadan sessizce yaklaşmış ve onu başından bıçaklamıştı. 

Olaya tanık olan ve yardım çağrısı ile saldırganın kaçmasına neden olan Dafna’nın en büyük kızı Renana, annesinin cenazesinde yaptığı konuşmada şu sözleri ile herkesi ağlatmıştı:

“Anne sana en zor anında yardım edemediğim için özür dilerim.”