Türk Musevi Cemaati’ne İngiltere’den ödül

Ekim ayında ilk defa İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen Şabat Projesi ile ilgili başarılı girişimden dolayı 10 Ocak günü Londra’da Türk Musevi Cemaati’ne ‘HULYA En İyi Uygulama Ödülü verildi. Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın konu ile ilgili teşekkür duyurusunu paylaşıyoruz:

Toplum
14 Ocak 2016 Perşembe

“Bugün sizlerle en önemli mutluluklarımdan birini paylaşmak ve bu mutluluğuma sizleri de ortak etmek istiyorum.

Bu yılımızın hemen başlarında hatırlayacaksınız; 23-24 Ekim’de, yani Leh Leha peraşasının okunduğu Şabat haftasında Hahambaşılık Eğitim Komisyonu Hegkom koordinatörlüğünde dünya çapında 65 ülkede 465 şehirdeki dindaşlarımızla hep birlikte yaşama geçirilen ‘Şabat Projesi’ uygulamasına geçilmiş, İstanbul ve İzmir havalisindeki sinagog cemaatlerimizin gerçekten çok önemli ve gönüllü katılımlarıyla bence son derece başarılı bir sonuca ulaşmıştı.

Hegkom’un çok büyük gayretleri ve toplumumuzdaki potansiyeli doğru değerlendirmeleriyle ulaşılabilen her bir çocuğumuza ulaştırılan Şabat kitiyle de desteklenen bu girişim hepimizin yüzünü ağartmış, birlik ve beraberlik içinde ne kadar başarılı sonuçlara ulaşabileceğimizin göstergesi olmuştu.

65 ülke ve 465 şehir arasında bu programın uygulanmasında Avrupa çapında en başarılı görülenlerin Londra’daki bir sinagog cemaati ile özellikle Türk Musevi Cemaati’nin olduğunu öğrenmek beni son derece memnun etti. Cemaatimizle ilgili saptamanın farklı sinagog cemaatlerini bir araya getirmedeki üstün başarı olduğu dikkate alınırsa, cemaatimizdeki üniter yapının ne denli önemle vurgulandığı anlaşılmış olacaktır.

Cemaatimizin başarısı, bu girişimin Avrupa çapındaki önderi durumundaki ‘Hulya’ tarafından değerlendirilerek ‘Hulya En İyi Uygulama Ödülü’ne layık görülmüş olup, bu liyakatimizin 10 Ocak’ta Londra’daki CER (Avrupa Ortodoks Hahamlar Birliği) gala yemeğinde resmen ilan edildi.

Bu konudaki sevincimi cemaatimiz mensuplarıyla paylaşırken bu büyük başarıya öncülük eden Hegkom mensuplarıyla, kurum ve sinagog yöneticilerine ve cemaat mensuplarımıza tebrik, takdir ve şükranlarımı sunuyorum.”