Mısır, İsrailli turistlere saldırıdan Müslüman Kardeşleri sorumlu tutuyor

Dünya
13 Ocak 2016 Çarşamba

Mısır güvenlik güçleri geçtiğimiz perşembe günü Kahire’de İsrailli Arap turistlere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Three Pyramids Oteli’nin önünde İsrailli turistleri taşıyan bir otobüse yönelik silahlı bir saldırı meydana gelmiş, saldırıda can kaybı olmamıştı.

Al-Youm al-Saba’a adlı haber sitesine açıklamada bulunan Mısırlı bir yetkili, Müslüman Kardeşlerin saldırıdan sorumlu olduğunu ve örgüte bağlı beş aktivistin tutuklandığını açıkladı. Rus hükümetine bağlı televizyon kanalı RT ise saldırıyı Mısır hükümetine bağlı Vilayet Sinai adlı örgütün üstlendiğini ve örgütün cuma sabahı da Sina Yarımadasının kuzeyindeki El-Arish bölgesinde bulunan doğal gaz boru hattının patlatılmasında da rol aldığını açıkladı. Mısırlı güvenlik güçleri ise, örgüte yönelik suçlamalarla dair şüphelerin devam ettiğini bildirdi.

Saldırıya uğrayan turistlerden biri, bir grup maskeli erkeğin içinde oldukları otobüse binmek istediğini ancak yolcuların tamamının kadın olduğunu fark etmeleri ve kendilerinin Arap olduklarını söylemeleri üzerine otobüsü ateşe vermekten vazgeçtiklerini dile getirdi.