Biri Arap üç kişinin katili Nashat Melhem ölü ele geçirildi

2016 yılının ilk günü Tel Aviv’de bir kafenin önünde iki kişiyi ve Arap asıllı bir taksi şoförünü öldüren Nashat Melhem, kuzey İsrail’de saklandığı bölgede polis ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Dünya
10 Ocak 2016 Pazar

Melhem’in  bir haftadır etrafta olması Tel Aviv halkının büyük endişe duymasına neden oluyordu. Bir yanda sıklaşan bıçak saldırıları, bir yanda otomatik silahlı akli dengesi bozuk bir katilin serbest olması, Tel Avivlilerin daha az sokağa çıkmasına neden oluyordu. 

Melhem’in saklandığı yer   ülke çapında bir haftadır süren bir insan avı sonunda  geçtiğimiz cuma geç saatlerde Şin Bet ve Mişmar Ha Gvul ( Sınır Polisi) ‘nin yoğun çabaları sonunda tespit edildi. Akli dengesi bozuk, sabıkalı ve IŞİD yayınlarının etkisi altında kaldığı düşünülen İsrail vatandaşı Arap terörist memleketi Wadi Bölgesi’nde metruk bir evde saklanıyordu.

İsrailli Arapların yoğun olarak yaşadığı Wadi Bölgesi  Tel Aviv’den yaklaşık 100 km kuzeyde bulunuyor.

İsrail güvenlik güçlerine verilen emir saldırganı  muhtemel bağlantılarını öğrenmek için sağ ele geçirilmesi yönünde idi. Ancak güvenlik güçlerinin yaklaştığını fark eden  Melhem  direkt olarak ateş açınca vurularak öldürüldü. 

İsrail Hayfa Mahkemesi daha evvel  yataklık yapmak iddiası  ile tutukladığı Melhem’in babası ve beş akrabasını serbest bıraktı. 

Polis yaşadığı köyün yakınlarında saklanan teröristin bölgede görülmüş olmasına rağmen rapor edilmediğini açıkladı. Bölgede yaşayan Araplar saldırgandan korktuklarından dolayı polise gitmediklerini belirttiler.