İsrailli yenilikçi şirket Vayyar Imaging 22 milyon dolar topladı

Vayyar Imaging’in tasarladığı üç boyutlu sensör, nesnelerin içini görebiliyor. Bu kanser tespiti, robot teknolojisi ve akıllı ev endüstrileri için devrim niteliğinde olabilir.

Ekonomi
6 Ocak 2016 Çarşamba

İsrailli genç ve yenilikçi Vayyar Imaging şirketi, Walden Riverwood’un önde götürdüğü 22 milyon dolarlık Seri B finansman turunu bitirdi. Seri A finansman turunda başı çeken Battery Ventures ve daha önceki yatırımcılardan Bessemer Venture Partners, Israel Cleantech Ventures (ICV) ve Amiti Ventures’ın katıldığı Seri B turunda bugüne kadar toplanan anapara 34 milyon doları buldu.

Şirket yeni fonları, girişimi dünya çapına yaymak için kullanacak.

Vayyar’ın güçlü sensör teknolojisi, kanser tespiti, robot teknolojisi ve akıllı ev endüstrileri için devrim niteliğinde olabilir. Derinin ve dokunun içini gören sensörler, meme ve diğer kanser kitlelerini tespit ediyor, yapı temellerinin tespiti için duvar içlerine bakıyor, akıllı ev içinde hareket eden insanların konumlarını ve yaşam belirtilerini izleyebiliyor.

Şirket, Aralık 2011’de İcra Kurulu Başkanı Raviv Melamed, AR&GE Başkan Yardımcısı Miri Ratner ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Naftali Chayat tarafından kuruldu.

Vayyar teknolojisi hâlihazırda Fortune 500 listesinde önde gelen şirketler tarafından kullanılıyor ve pek çok sanayiye de yayılmaya devam ediyor.

Melamed, “Vayyar Imaging’in teknolojilerini yeni bir çağa ilerletmek için sabırsızlanıyoruz. Düşük bütçeli görüntüleme hizmetleri, ilerleyen zamanlarda çok farklı pazarlarda yaşanan büyük zorlukları çözebilecek. Bunlara meme kanseri taraması, yaşlanan nüfusların güvenlik amacıyla izlenmesi, doğru sulamayla su tasarrufu yapılması gibi pek çok pazar dâhil” diye konuştu.

Walden International yönetim kurulu başkanı ve kurucusu Lip-Bu Tan, “Vayyer’in girişim pazarında harika bir şekilde büyümesi bize şunu gösteriyor; insanların sağlık, güvenlik ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi için küresel çapta büyük bir talep var ve bu mobil, düşük bütçeli ve güvenli 3 boyutlu görüntüleme sensörleriyle sağlanmak isteniyor,” dedi.

Vayyar’ın, malzemelerin, nesnelerin ve sıvıların içini görmek amacıyla tasarlanmış olan özel sensörleri, emsalsiz bir görüntüleme deneyimi sağlamak üzere bilinen bütün engelleri aşıyor. Sensörler nesneyi tarıyor ve içeriğinin 3 boyutlu görüntüsünü oluşturuyor. Vayyar’ın 3 boyutlu görüntü sensörü, büyük alanlardaki çok sayıda insanın hareketini, hızını ve yolunu da tespit edebiliyor. Vayyar’ın kompakt ve mobil olan bu teknolojisinde, düşük kuvvetli radyo frekans aktarımları temel alınıyor.