UÖMO’da sanat etkinlikleri

Toplum
6 Ocak 2016 Çarşamba

Sanatçı Bubi, UÖMO’da sanat derslerine başladı

 Lise öğrencileri, Bubi ile içlerinden geldiği gibi üretmeye çalışıyorlar. Çalışırlarken de; ‘Sanat nedir; ne değildir?’ ‘Geçmişten  günümüze  gelen eserler bizlere ne anlatır?’ ‘Çağdaş Sanat denilen kavram nedir?’ gibi soruların cevaplarını arıyor ve kendi yanıtlarında doğruyu buluyorlar. Yıl içinde başta Arkeoloji müzesi olmak üzere birçok müze gezisi gerçekleştirecek öğrenciler sanat tarihi konusunda bilgilenecek ve çalışmalarında bilmediklerinin peşinden koşacaklar. İçten geleni yakalamaya, değerlerine alternatif üretmeye çalışacaklar.

UÖMO sergi alanında her ay farklı bir sergi ve etkinlik

UÖMO öğrencileri, her ay düzenlenen sergiler sayesinde ressamlarla tanışma eserlerini inceleme fırsatını bulabiliyor. Aralık ayının konuk ressamı ‘İç –Inner’ başlıklı sergisi ile Ahmet Özel idi. Özel’in sergisi iki hafta süreyle okulun galeri olarak yenilenen alanında sergilendi. Serginin açılışına katılan konuklar sanatçıdan eserler hakkında bilgiler aldılar. 2016 yılının ilk sanatçısı Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Yrd. Doç. Murat Mete Ağyar oldu. ‘Ayasofya, Rüstem Paşa, Kariye, Pammakaristos’ başlıklı sergi açılışının ardından sanatçı aynı zamanda öğrencilerle sanata bakış ve güncel sanat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

ZERO sergisine geziler devam ediyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank Sanat’ın işbirliğiyle 20. yüzyılın en büyük uluslararası sanat ağı olan ZERO’nun ‘ZERO. Geleceğe Geri Sayım’ sergisini her yaş grubundan UÖMO öğrencisi ziyaret ediyor. Geleceğe dair sarsılmaz bir umut ile yola çıkan ZERO sanatçılarının farklı teknik ve malzemeler kullanarak doğa ve teknolojiyi anlatan zengin içerikli sergisini gezen, bilgi alan öğrenciler aynı zamanda etkinlik atölyelerine de katılıyorlar.

Mozaik tekniği ile yapılan duvar panosu yerini aldı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin işbirliği ile hazırlanan Mozaik Hanukiya panosu lise yemekhanesindeki duvarda yerini aldı. Hanuka Bayramı öncesinde UÖMO sanat öğretmenleri eşliğinde başlayan 2,5 x 2 metre ebadındaki pano on ayrı parça halinde hazırlandı. Mozaik çalışmasının çocuklarda nesneleri algılama, inceleme konularında fark yarattığını, göz-el koordinasyonu gelişimini desteklediğini ifade eden UÖMO sanat öğretmenleri ortaya çıkan eserin çocuklarda takım oyunu ve işbirliği becerilerini geliştirdiğini ifade etti.