Sanatta kısa kısa : Tel Avivli grup ‘Cut Out Club’ Coop’ta!

Tuna SAYLAĞ Sanat
6 Ocak 2016 Çarşamba

Sekiz müzisyen ve şarkıcıdan oluşan Cut Out Club yepyeni bir grup. Enerjik topluluk,  bir yıl önce yayınlanan ilk albümüyle radyoların sevgilisi haline geldi. 70’lerin sonu ve 80’lerin başındaki müzikten hayli etkilenen grubun sound’u bir yandan Bowie etkilerini taşırken, diğer yandan Jack White tarzı bir big band etkisi yaratıyor.  Türkiye’de ilk defa 16 Ocak akşamı Beyoğlu’nda bulunan Suriye Pasajındaki COOP’ta sahneye çıkacak olan Cut Out Club, tam bir zamane rock’n’roll grubu olarak kulakları fethedecek. Konser öncesi ön grup olarak ise, Jack White konserinin ön grubu olarak sahne alan ve Saykodelik Anadolu Pop ve Folk akımlarını birleştirerek ritm ve groove garantisi veren Umut Adan olacak. Tel: (0212) 252 7181

 

Notre Dame De Sion’da Trio Kuvars Viyolet Konseri

Solistlik kariyerlerinin yanı sıra iddialı oda müziği konserleri de veren üç değerli müzisyen, Rahşan Alpay (viyolonsel), Evrim Güvemli (klarinet) ve Jerfi Aji’den (piyano) oluşan Trio Kuvars Viyolet, 7 Ocak Perşembe akşamı, saat 19.30’da Notre Dame de Sion Konser Salonunda yeniden klasik müzikseverlerle buluşuyor. Trio konserde Mozart, Frühling, Beethoven, Nino Rota ve Armağan Durdağ’ın bestelerini yorumlayacak. Konsere giriş serbesttir.

Kafka(lar) İstanbul’da

Çek Cumhu-riyeti’nin tanınmış ressamlarından Jiří Slíva, eserlerini 6-31 Ocak tarihleri arasında Schneider-tempel Sanat Merkezinde sergileyecek

Jiří Slíva’nın sergisi litografi ve gravür olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sanatçı eserlerinde en fazla sevdiği konuları işlemiş: Kafeler, caz müziği, aşk ve elbette Franz Kafka. ‘Kafka(lar) İstanbul’da‘ (Multiple Kafka in Istanbul) sergisiyle sanatçı, 20. yüzyılın ünlü modernist yazarı Franz Kafka’nın ölümsüz eseri Metamorfoz’a (Die Verwandlung) da gönderide bulunuyor.

Franz Kafka, 1883 yılında Prag’da doğdu.  Ailesi orta sınıf Aşkenaz Yahudilerindendi. Ailede Almanca’ya benzeyen Yidişçe konuşulurdu. Bazı mektupları dışında Kafka tüm çalışmalarını Almanca yazdı. Yazar, hayatta olduğu süre içinde yedi kitap yazdı ve ardında birçok yayınlanmayan çalışma, döküman bırakarak 1924 yılında öldü.

Jiří Slíva, 1947 yılında Çekoslavakya’nın Pilsen kentinde dünyaya geldi. 1966 yılında Prag‘a taşındı ve halen orada ikamet ediyor. Sanatçı bugüne dek yüzün üzerinde kitap resimledi, karikatürleri Die Welt, Die Zeit, Stern, The Wall Street Journal The NY Times gibi gazete dergilerde yayınlandı, Berlin, Paris, Roma, Viyana, Tokyo ve New York gibi kentlerde kişisel sergiler açtı.

Çek sanatçı, Schneidertempel Sanat Merkezinde açacağı bu sergi ile Türkiye’de ilk kez görücüye çıkıyor. Sergi, Türkiye Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin 2016 yılında düzenleyeceği etkinlik serisinin ilkidir.