İsrail’de terörist avı devam ediyor

Yeni yılda İsrail’in Tel Aviv şehrinde bir gece kulübünde, mekânın işletmecisi 26 yaşındaki Alon Bakal ve bir doğum günü kutlamasında bulunan beş kişilik arkadaş grubundan 30 yaşındaki Şimon Ruimi vurularak öldürüldü. Polis hâlâ saldırının arkasındaki isim olan 31 yaşındaki Nashat Milhem’i arıyor.

Dünya
6 Ocak 2016 Çarşamba

İsrail güvenlik güçleri, iki kişiyi öldüren ve sekiz kişiyi yaralayan, İsrail vatandaşı Arap Nashat Milhem’i aramayı sürdürüyor. Yeniden saldırma ihtimali bulunduğu iddia edilen Milhem’i arama çalışmaları gizlilikle sürdürülüyor. Milhem’e yakınlığı ile bilinen beş aile üyesi ve babası ise tutuklandı.

Milhem, cuma günü kullandığı silahı elinde bulunduruyor, tehlikeli ve yeni bir saldırıda bulunabilecek durumda olarak nitelendiriliyor. İsrail’in kuzeyinde bulunan Arara’lı katil ‘saatli bomba’ olarak değerlendiriliyor. Silahlı saldırılar gerçekleştirmesi veya sivilleri rehin alması muhtemel olan Milhem’in nerede olduğuna dair hiçbir ipucu bulunmuyor.

İnsan avı sürerken polis vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıyor ve arama çalışmaları ile ilgili bilgi sızdırılmamasına özen gösteriyor.

Şüpheli ile ilgili her geçen gün daha fazla bilgiye ulaşılıyor. Geçmişte, onunla teması olan insanlar Milhem’i şiddete meyilli ve alıngan olarak tanımlıyorlar.

Polis şu anda Milhem’in saldırıdan bir saat sonra kuzey Tel Aviv’de, 11 çocuk babası, Bedevi asıllı taksi şoförü Amin Şaban’ı öldürdüğüne kesin gözüyle bakıyor. Ben Gurion havalimanında çalışan taksi şoförü, pazar günü toprağa verildi. Aynı gün gece kulübü kurbanlarının da cenazeleri binlerce kişinin katıldığı törenle kaldırıldı. Saldırıda yaralanan iki kişinin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.