İsrailli Stratasys’ten diş laboratuvarları için 3 boyutlu yazıcı

İsrailli 3 boyutlu yazıcı ve katkı maddesi üretim çözümleri şirketi Stratasys Inc. yüksek hassasiyetli, canlı gibi duran modellerin toplu üretimine gereksinim duyan büyük diş ve ortodonti laboratuvarları için 3 boyutlu Objet500 Dental Selection yazıcıyı tanıttı.

Ekonomi
6 Ocak 2016 Çarşamba

 Stratasys’in bu yeni ve 3 boyutlu yazıcısı, çok renkli ve çok malzemeli diş modellemesinde yüksek verimlilik getiriyor.

Objet500 Dental Selection 3 boyutlu yazıcının geniş yapım alanı sayesinde diş laboratuvarlarının verimliliği çarpıcı biçimde yükseliyor. Üçlü püskürtme teknolojisi dişe özel çeşitli paletler yaratır ve pek çok uygulamanın tek seferde bir araya getirilmesini sağlar.

Bu çok renkli ve çok malzemeli 3 boyutlu baskı çözümü, sakız yumuşaklığında ve renginde diş modelleri, pek çok doğal diş rengi tonu, sinir kanalı ve kontrast malzemeden anatomik yapılar üretir. Bunların üretimi, Stratasys’ın esnek ve sabit PolyJet diş malzemeleri sayesinde gerçekleşir.

Stratasys Diş Çözümleri Genel Müdürü Stefan Mueller, “Stratasys yedi ay önce, aşırı gerçekçi diş modellerinin tek seferde 3 boyutlu olarak basılmasını sağlayarak dijital diş hekimliğinde dönüşüm gerçekleştirdi. Bu yeni esneklik, hassasiyet ve etkinlik seviyesi, laboratuvarlara dijital iş akışlarını düzene sokma ve rekabet üstünlüklerini geliştirme amacıyla oluşturuldu. Objet500 Dental Selection 3 boyutlu yazıcının piyasaya sürülmesiyle birlikte, bu başarılı formüle artan oranda verimlilik ve üretkenlik katıyoruz. Bunu da Stratasys’in ezber bozan üçlü püskürtme teknolojisini daha geniş bir platforma taşıyarak yapıyoruz. Bu 3 boyutlu yazıcı çözümünün büyük diş ve ortodonti laboratuvarları için olmazsa olmaz olduğuna inanıyoruz. Bu yazıcı sayesinde bu laboratuvarlarda üstün bir müşteri deneyimi ile kârlı ve hacimli üretim sağlanacaktır,” şeklinde konuştu.

 Kaynak: itrade.gov.il ve globes.com