Charlie Hebdo kurbanları anıldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın de katıldığı bir törenle 2015 yılı ocak ayında Fransa’da meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenler anıldı.

Pınar Kılavuz EKERBİÇER / Paris Dünya
6 Ocak 2016 Çarşamba

Saldırıların yapıldığı yerlere hayatını kaybedenlerin adlarının yazıldığı  plaketler çakıldı ve Fransa  milli marşı okundu. Törene, terör kurbanlarının aileleri ve halk katıldı. 

5 Ocak sabah saat 10’da, Cumhurbaşkanı Hollande ve Paris Belediye Baskanı Anne Hidalgo, Charlie Hebdo dergisinin bulunduğu Paris 11. Bölgedeki Nicolas-Appert Sokağında  yaşamını kaybedenlerin anısına çakılan bir plaketin açılışını yaptı.

Plaketin üzerinde sadırıda hayatını kaybedenlerin isimleri  yazıyordu:

  Fréderic Boisseau, Frank Brinsolaro, Cabu, Elsa Cayat, Charb, Honoré, Bernard Maris, Mustapha Ourrad, Michel Renaud, Tignous, Georges Wolinsky. 

Daha sonra, Cumhurbaskanı Hollande, Paris Belediye Başkanı Hidalgo ve  Başbakan Valls esliğinde, polis memuru Ahmed Merabet’in öldürüldüğü Richard-Lenoird Bulvarında ikinci plaketin açılışını yaptı.

Son olarak da Hyper Kaşer Marketin önüne çakılan plaketin açılışı yapıldı.

Bu plakette ise şu isimler yazıyordu:

Philippe Braham 45 yaşında, Yohan Cohen 20 yaşında, Yoav Hattab 21 yaşında, François-Michel Saada 63 yaşında. 

8 Ocak’ta da bir polis memurunun öldürüldüğü  Montrouge’da sokakta öldürülen  memur için çakılan plaketin açılışı yapılacak.

9 Ocak Cumartesi ise  Vincennes Sinagogu’nda Fransa Başhahamı Haim Korsa’nın da katılımı ile  saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edilecek.

Ofis binasında 11 çalışanını kaybeden Charlie Hebdo dergisi de terör saldırılarının birinci yılında özel bir kapak karikatürü ile yeni bir sayı çıkardı. 

Bir yıl evvel  Paris’te meydana gelen terör saldırılarında İslamcı radikal teröristler Charlie Hebdo dergisi binası, kaşer market ve bir sokakta toplam 17 kişiyi öldürmüş, onlarca kişiyi rehin almıştı.

Tüm saldırganlar daha sonra polis ile girdikleri silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti.