Rüzgar İsrail’e sürükledi

İsrail’in kuzey kıyılarındaki Arap kasabası Jisr az-Zarqa’nın balıkçıları kumsalda sahile vurmuş teknesi ile baygın yatan Çinli adamı görünce gözlerine inanamadı.

Dünya
5 Ocak 2016 Salı

Yunanistan kıyılarından teknesi ile gezmek ile açılan Çinli denizci bir süre sonra çok güçlü bir rüzgarın etkisi ile teknenin kontrolünü kaybetti. Açık denizde yol alan tekne birkaç gün sonra  karayı gördü, ancak ufuktaki kuru toprak denizcinin sandığı gibi Yunan adası değil, İsrail kıyılarıydı. 

Yorgunluktan kendini kaybeden maceracı denizciyi bir süre sonra İsrailli balıkçılar buldu. Başta anlaşmakta zorluk çeken denizci ile kurtarıcıları, denizcinin İngilizce, “Ben Çin vatandaşıyım. Nerede olduğumu bilmiyorum. Rüzgar ve fırtına beni buraya sürükledi” açıklaması ile şok geçirdiler. Denizci, İsrail’e kadar nasıl ulaştığına şaşırırken, İsrailliler Çinlinin  adım adım kontrol edilen İsrail kara sularını nasıl geçtiğini anlamaya çalıştılar. 

Karaya vuran tekne ile İsrailli balıkçılar

 

Çinliye yemek, içecek ve giysiler veren balıkçılar daha sonra kendisini Sahil Koruma Müdürlüğüne götürdüler. 

Kasabanın yerel yönetiminden  Sami Ali olay ile ilgili olarak basına şöyle konuştu: “İnanılmaz bir olay, sahilde teknesinin yanında bayılıp kalmış bir Asyalı bulduk.  Bu adam nasıl olur da kanunsuz bir şekilde sahile yaklaşmış ve sağ kalmış. Gerçekten Çinli şanslı imiş. Kendisinin sağlık durumu gayet iyi. Umarım en kısa zamanda ailesine kavuşur.”