Sanatta kısa kısa...Bir tren kalkar Haydarpaşa Garından!

İş Sanat Kültür Merkezi, 11 Ocak 2016 akşamı Nazım Hikmet’in şiirlerinin okunacağı bir dinletiye ev sahipliği yapacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
30 Aralık 2015 Çarşamba

Müzik eşliğinde, ‘tren atmosferinin’ simgesel olarak canlandırıldığı sahne anlayışıyla sergilenecek olan ‘Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garından!’  Memleketimden İnsan Manzaralarındaki Birinci ve İkinci Kitaplarda yer alan bazı bölümlerden seçilerek oluşturuldu. Atilla Birkiye tarafından hazırlanan, Mehmet Birkiye’nin sahneye koyduğu etkinlikte şiirleri Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek.

     

 

Beki Mitrani’den ‘Yaşamda Sanat ve Kadın’ Sergisi

Resim çalışmalarına Zuhal Köseler ile başlayan, akabinde Tijen Şikar ile devam eden ve sanatını 2006 yılından beri Ziyad Sultanov Atölyesinde sürdüren Beki Mitrani, 9-11Ocak 2016 günleri arasında eserlerini Ortaköy’de tarihi bir mekan olan Kethüda Hamamında sanatseverlerle buluşturacak. Sanatçı hümanist bir yaklaşımla, ırk ve renk ayırmadan ‘kadın’ı resmetme arzusundadır. Serginin açılışı, bir kokteyl eşliğinde 9 Ocak 2016 günü, saat 14.00-18.00 arasında gerçekleşecek.

BİFO ile ‘DİRİLİŞ’

Elena Zhidkova

 

14 Ocak 2016’da, Lütfi Kırdar Auditorium’da, Sascha Goetzel şefliğinde gerçekleşecek konserde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Mahler’in dünyasını ünlü solistler Soprano Çiğdem Soyarslan, Mezzosoprano Elena Zhidkova ve Wiener Singakademie ile birlikte seslendirecek. ‘Mahler 2’ ya da diğer adıyla ‘Diriliş’ adlı eserin, bestecinin en sevilen ve başarı kazanan yapıtlarından biri olarak gerek müzikal, gerekse felsefi açıdan önemi büyüktür.

Mekân Artı’nın açılış ayı dayanışma ayı

2010-2011 Sezonunda açılan Mekân Artı, sekiz ay önce kapatılan eski sahnesinin ardından nihayet yeni yerine kavuştu. Mekân Artı,  Özen Film’in Çemberlitaş Movieplex Şafak Sinemaları’nın bir salonunda yeni sahnesini açtı. Çemberlitaş Tramvay durağının hemen yakınında bulunan Mekân Artı, yeni sahnesinin açılış ayında da, 19 Aralık’tan 29 Ocak’a kadar kendi oyunları ve 15 ayrı tiyatro topluluğunun destek oyunları olmak üzere toplam 29 etkinliğe ev sahipliği yapacak.

 Açılış ayının oyun düzeni aşağıdadır.

19 Aralık: 80’lerde Lubunya Olmak – Tiyatro Artı

21 Aralık: İncognito

22 Aralık Şahmeran’ın Bacakları – Tiyatro Artı

23 Aralık Sesler - Tiyatro Artı

Cambazın Cenazesi - ikincikat

26 Aralık Avzer – Mek’an

28 Aralık Hakiki Gala – Tiyatrotem

4 Ocak MÜZİKAL BAHANE / Nebi Bilgi ile Müzikli Güldürü Varyete

5 Ocak Sorunlu İnsan Kaynağı – Lokstoff – Altıdan Sonra Tiyatro.

6 Ocak Açık – Sarı Sandalye

7 Ocak İnsanlarım – Dostlar Tiyatrosu / Genco Erkal

8 Ocak Babil – Emek Sahnesi/BuluTiyatro

9 Ocak Disko 5Nolu – Destar Tiyatro

11 Ocak Yakındoğu’da İhanet – biriken

12 Ocak İçimde Kalmasın – Seyyar Sahne

13 Ocak Kabuk – galataperform

14 Ocak Merhaba Hoşçakal – GONG: İstanbul

15 Ocak Sakince Gürültü Çıkaralım – IrishMafia

Genç tiyatroların vermiş olduğu desteği biz de Mekân Artı’dan esirgemeyelim. Hem yeni bir yer keşfedelim hem de bol bol oyun izleyelim. Hepinize iyi seyirler.