İsrailli Şef Nir Mesika’nın New York’taki Timna isimli restoranı, 2015 yılının ‘10 Best Readers’ Choice’ ödülüne layık görüldü.
Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrailli şefin oryantal tatlardan, Bedevi, Fas mutfaklarından esinlenerek hazırladığı şiş kebaplar, özel ekmekler ve şakşuka, ödülün alınmasında büyük rol oynadı.
İsrail’in kuzeyinde bir kasaba olan Kiryat Motzkin’den New York’a gelen ve tüm göçmenler gibi Büyük Elma lakaplı New York’ta başarılı olmayı hedefleyen Mesika’nın sonunda hayalleri gerçek oldu.
Timna restoranının sadece sekiz ay önce açılmasına rağmen böylesine büyük bir başarı kazanması sonrası, Mesika şöyle konuştu: “Haberi ilk duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Bir an nefesim kesildi. Gerçekten sanki her şey bir rüya gibi…”
Manhattan’ın East Village semtindeki restoranın şefi büyük başarısına rağmen haftanın altı günü çalışıyor. Mesika başarısı ile ile ilgili olarak basının karşısına, kendine tek izin günü verdiği geçtiğimiz pazartesi çıktı.
Kiryat Motzkin’de kasabasında aşçılık yaparken New York’ta ünlü bir şef olan İsrailli Mesika başarısının sırrını ise şöyle açıklıyor: “Çok çalışmak ve işe tüm varlığını ve ruhunu koymak.”