Taciz iddiaları bakanı görevinden etti

Yanında çalışan kadın memurlara cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen İsrail İçişleri Bakanı Silvan Şalom bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa etti.

Dünya
23 Aralık 2015 Çarşamba

İsrail İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, adının seks skandalı karışması nedeniyle pazar sabahı görevinden istifa etti.

Olayla ilgili suçlamalar ilk olarak geçtiğimiz hafta İsrail’in ana akım gazetelerinden Haaretz’de yer almıştı. Gazetede Şalom’un ofisinden kadın bir memurun ifadelerinin yer almasının ardından altı kadın memur daha bakanın kendilerine tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Şalom yaptığı açıklamada, “23 yıldan uzun bir süredir milletvekili ve farklı bakanlık görevlerinde bulunarak halkıma hizmet ediyorum. Bu süre zarfında kişisel hiçbir amaç gütmeden İsrail halkı yararına birçok önemli projeye imza attım. Uzun bir süredir ailem, eşim, çocuklarım ve annem için adeta işkence haline gelen bu durumdan bunaldık. Ailem bu olayda tamamen benim arkamda ancak daha fazla bedel ödemek istemiyorum,” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz çarşamba Haaretz’de çıkan haberde Şalom’un tacizlerinin bir seneden fazla bir süredir devam ettiği belirtildi.