GKD faaliyetleri devam ediyor…

Toplum
23 Aralık 2015 Çarşamba

Spor dolu günler

Hafta sonu derneği dolduran aileler birlikte vakit geçirmenin tadını çıkarırken spor yaparak dayanışmanın önemini anlıyor. Çocuklar takım ruhunu öğrenerek arkadaşlıklar kuruyor. Bu yıl basketbol ve futbol okulunun yanı sıra jimnastik de ön plana çıkıyor. Konusunda uzman Lesi Ojalvo ile jimnastik yapan çocuklar vücut kaslarını geliştirmenin yanı sıra esneklik, hareket bütünlüğü sağlamakta ve sağlam bir kafa yapısının ilk adımlarını atmaktalar.

Kermes çalışmaları sürüyor

Bu yıl alışveriş festivali konsepti ile yapılacak olan kermes için çalışmalar devam ediyor. Dernekte çalışan hanımlar bir yandan günümüz modasını takip etmekte öte yandan retro ve vintage severlere hitap etmek adına çalışmalar yapmaktalar. Katkıda bulunmak isteyenler ikinci el kıyafet ve objeleri derneğe teslim edebilir veya evlerinden alınmasını rica edebilir.

Eğlence gecesi

GKD’de 12 Aralık Cumartesi, eğlence gecesi Hanukiya yakılarak başladı. Her yaştan gençlerin katıldığı etkinlikte Viktor Özlevi’nin canlı performansı ile hep birlikte şarkılar söylendi. İkramların ardından DJ David Bueno’nun çaldığı şarkılar ile dans eden ve stres atan katılımcılar nostaljik bir gecenin keyfini yaşadılar.

 

GKD Tiyatro

23 Ocak’ta Bela Kardeşler adlı iki perdelik komedi oyunu tiyatro severlerle buluşacak. Oyun, vodvil tiyatrosunun en büyük yazarlarından biri olan Ray Cooney’in, oğlu Michael Cooney ile birlikte kaleme aldıkları, Tom, Dick and Harry adlı oyunun günümüze bir uyarlaması.

Oyunun özeti kısaca şöyle, Vedat ve Lale’nin evliliğinde tek eksik bir çocuktur. Bu eksiğin giderilebilmesi, o gün evlat edinme ajansından gelecek Perihan Hanım ile yapılacak görüşmenin iyi geçmesine bağlıdır. Vedat ve Lale’nin günlerdir kusursuz geçmesi için hazırlandıkları bu görüşme, Vedat’ın kardeşleri Rıfat ve Sedat’ın tamamen iyi niyetle kalkıştıkları işleri yüzlerine gözlerine bulaştırması ve Vedat’ın görüşmeyi yoluna sokmak için söylediği yalanlar ile davetsiz misafir olarak olaya dâhil olan polis, mafya babası ve kaçak göçmenler ile içinden çıkılmaz bir hale bürünür. Bakalım Vedat bu kâbus gibi günden nasıl kurtulacak.

Nedim Pinto, Moiz Pinto, Leon Menda, Rana Halet, Leon Seloni, Lili Doenyas, Diana Gabay, Tuna Sarfati ve Deyvi Mulinas’ın sahne alacağı oyunun yönetmenliğini Aksel Bonfil, yardımcı yönetmenliğini Leon Menda, kulis amirliğini Çiçek Menda ve Tuna Pinhas, dekor sorumluluğunu ise Murat Yeruşalmi üstlendi. Müzik ve teknik işlemlerini Vedat Gezer ve DJ Team’e emanet eden, GKD Tiyatro ekibi: “Bu sene hayatın stresinden kahkaha ile uzaklaşabileceğiniz bir oyun ile karşınızdayız. Gelin bu heyecanımıza ortak olun” diyerek, tüm tiyatro severleri beklediklerini dile getirdiler.