Kenya’da Müslümanlar göğüslerini Hıristiyanları korumak için siper etti

Kenya’da radikal İslamcı El Şahab örgütü Hıristiyanları öldürmek için kadın yolcu taşıyan bir otobüse saldırdı; Müslüman kadınların teröristlere mesajı açıktı: “Ya hepimizi öldürürsün ya da çeker gidersin.”

Dünya
22 Aralık 2015 Salı

CNN’in haberine göre, söz konusu otobüs son derece tehlikeli bir rota olan Somali ve Etiyopya sınırına yakın bir bölgede yol alıyordu.  Genelde bu rotada polis eskortu ile giden yolcu otobüsü o gün polis aracı arıza yaptığı için yalnızdı.

El Şahab teröristleri durdukları otobüsten Hıristiyanların inmesini istedi, bunun üzerine otobüsten kaçmaya kalkan bir Hıristiyan Kenyalı ile  ve durmayı reddeden peşindeki kamyonun şoförü  vurularak öldürüldü.

Ardından otobüse giren teröristler, Hıristiyan vatandaşlara kendilerini siper eden Müslümanlar ile karşılaştılar.  Ancak 100 kişiyi aşan otobüs yolcusunun ‘ya hepimizi öldürürsün ya da çeker gidersin’ mesajı sonrası teröristler geri geleceklerini söyleyerek olay yerini terk ettiler.

Kenya’da radikal teröristler özellikle Noel zamanı Hıristiyan vatandaşları hedef alıyor. Geçtiğimiz yıl benzer bir saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD tarafından terör örgütleri listesine alınan El Şahab’ın amacı Kenya’yı dinle yönetilen bir ülke haline sokmak.