Filistinlilerin evine sis bombası atıldı

Batı Şeria’da iki Filistinli ailenin yaşadığı eve sis bombası atıldı; evde dokuz aylık bir bebek de vardı. Polis, olayın terör saldırısı olabileceğinden şüpheleniyor.

Dünya
22 Aralık 2015 Salı

Salı sabahı,  Beitillu kasabasındaki  olay yerine gelen İsrail güvenlik güçleri, sis bombalarının Filistinli aileler içeride uyurken atıldığını ancak kimsenin yaralanmadığını bildirdi.

Ancak yakındaki binanın duvarına İbranice el yazısı ile yazılmış yazılar terörü işaret ediyordu: “İntikam, İmza: Siyonlu Esirler.”   

Yedioth Aharonot gazetesi söz konusu eylemin geçtiğimiz Temmuz ayında  Duma’da Filistinli aileye yapılan ve aralarında bir bebek olmak üzere üç kişinin öldüğü saldırının Yahudi faillerinin mahkeme kararı ertesinde gelmesine dikkat çekiyor.  

Pazar günü de binlerce sağcı İsrailli gösterici Duma saldırısında tutuklanan faillerin tutuklu yargılanması kararını protesto etmişti.  Protestocular ayrıca İsrail iç güvenlik örgütü Şin Bet’in şüphelileri konuşturmak için onlara işkence yaptığını iddia etti. 

Ancak protestocuların şiddete yönelmesi üzerine polis aşırı sağcı Yahudi göstericileri gaz ile dağıttı ve altı kişiyi tutukladı.