Obama: “Seni bulacağız ve ülkemizi savunacağız”

ABD Başkanı Barack Obama dün Türkiye saati ile sekizde yaptığı özel açıklamada, yeni yıl tatili boyunca Amerikan topraklarında herhangi bir terör eylemi beklentisi olmadığını belirtti.

Dünya
18 Aralık 2015 Cuma

Obama’nın  ABD’nin tüm ulusal güvenlik kurumlarının merkezinin bulunduğu Tysons Corner, Virginia’dan yaptığı konuşma, BBC ve CNN’nin uluslararası kanallarından naklen yayınlandı.

Başkan Obama’nın  konuşmasının tümü IŞİD terör örgütü hakkında idi.

 Obama, ABD’nin IŞİD’le mücadele için  farklı cephelerde ek tedbirleri eyleme koyduğunu duyurdu.

Birinci cephe örgütün merkezi sayılan Irak ve Suriye. ABD özel kuvvetleri ve koalisyon güçlerinin buradaki amacı, tüm örgüt karargâhlarının ve liderlerinin  ortadan kaldırılması olacak.

İkinci cephede ise internet veya sosyal  ortamlarda radikal görüşleri yaymak isteyen kişi veya kurumlar hedef alınacak. Bunu başarmak için ulusal güvenlik örgütleri gözlem ve takip konusunda ek tedbirler aldı.

Üçüncü cephe ise, ABD sınırlarının radikal militanlara veya potansiyel radikal görüşlü kişilere karşı daha iyi korunması olacak.

Obama’nın konuşmasında  IŞİD’i hedef alan su sözleri ise dikkat çekti: “ Eğer Amerikalıları hedef alırsan, bu dünyada kaçacak yer bulamazsın.  Nereye kaçarsan kaç gelip seni bulacağız ve ülkemizi savunacağız.”

Obama, iyi yıllar-tatiller diyerek bitirdiği konuşmasında ayrıca  terör ile savaşta en çok övgüyü hakkeden Amerikan istihbarat birimlerinin isimsiz kahramanlarına teşekkür etti. 

Obama, “ Eğer biz güvenli bir şekilde tatil yapıyor, seyahat edebiliyorsak bilin ki bu onların sayesindedir.” şeklinde konuştu.