Yeniköy Yelken ve Agency Bistro & Lounge

Yeme – içme ve eğlence sektöründe 26 yıllık tecrübeye sahip Bülent Ilgaz ve Enis Yuda ile 1989 yılında hayata geçirdikleri Yeniköy Yelken’den sonra 2012’de İstanbul eğlence hayatında farklı bir konsept olarak geliştirdikleri Agency Bistro & Lounge’ı konuştuk.

Roza KUTİEL Yaşam
14 Aralık 2015 Pazartesi

BU BİR REKLAMDIR

 

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz, Agency Bistro&Lounge’un işletmesini ne zaman üstlendiniz?

Eski dostuz ve ikimiz de çocukluğumuzdan beri yurt içinde ve yurt dışında gezmeyi, eğlenmeyi seviyoruz. Masanın bir tarafından diğer tarafına farklı sektörlerde çalışırken inanç ve sabırla geçtik. İş bilincimiz ve evrensel hedeflerimiz birbiriyle hep örtüşmüştür. İkimiz de başarının istikrarlı olmaktan geldiğine inanıyoruz. Agency 2012 senesinde hayata geçti, Yelken ise 1989.

Hizmet anlayışınız nedir? Özetle, yemekler mi ön plandadır yoksa ortam ve müşteri profili mi?

Hizmet anlayışımıza bütüncül ve eğlenceli bir perspektif ile yaklaşıyoruz. Sunduğumuz tüm hizmetler bizim için eş derecede değerli. Yeniköy Yelken’de edindiğimiz 25 senelik tecrübenin akabinde akşamı bir parça daha uzatıp İstanbul eğlence hayatında yeni bir destinasyon yaratmak istedik. Levent İş Kuleleri’nin giriş katında Agency Bistro&Lounge’u açtık. Öğlen servisimizde mavi ve beyaz yakalılara zengin öğlen menümüz ile hizmet veriyoruz. Akşam ise İstanbul’da sadece bize özgü olan paylaşımlık bar food menümüz devreye giriyor. Agency’de her perşembe İskender Paydaş ve orkestrası, her cuma The Shot Band ve her cumartesi Selen Servi ile canlı müzik keyfi yaşıyoruz. Her çarşamba ise Türkiye’nin önde gelen usta elektronik müzik DJ’lerinden çok kaliteli DJ performansları dinleyerek keyiflendiriyoruz müşterilerimizi.  

Mutfağınızdan biraz bahseder misiniz? Menüleri neye göre oluşturuyorsunuz?

Yelken Akdeniz mutfağı ile harmanladığımız bir mutfak, bu bakımdan klasik balık mutfağının dışında kalıyor. Şeflerimizle sürekli yenilik peşindeyiz, dersimizi çalışıyoruz. Menümüz mevsimsel olarak doğanın bize sunduğu sebze, meyve ve balık çeşitlerine göre şekilleniyor. Özel öğlen menüleri hizmetimizin yanı sıra  öğle yemeğinde yüzde 15 indirim uyguluyoruz. Agency’de öğle servisimizde mavi ve beyaz yakalılara zengin ve oldukça doyurucu olan öğle menümüz ile hizmet veriyoruz. Akşam ise İstanbul’da sadece Agency`de deneyimleyebileceğiniz paylaşımlık bar food menümüz devreye giriyor. İçkinizi içerken lezzetli hafif ve doyurucu bar food menümüzle daha da keyifli hissediyorsunuz.   

Menüde öne çıkan seçenekler nelerdir?

Yelken’de mutlaka Tarhun Soslu Levrek deneyin. Agency’de öğle mutlaka Cevizli Bademli Somon deneyin.

Kimlere hitap ediyorsunuz, müşteri profilinizi daha çok kimler oluşturuyor?

Yelken`de gastronomik lezzet düşkünlüğüyle yemek yemeye gelen bir müşteri profilimiz var. Agency`de müzikal kimliğimizin zenginliği sebebiyle gece hayatında oldukça dinamik bir müşteri profiline hizmet veriyoruz. Rahatlıkla 30+ diyebiliriz. Öğle servisimizde ise İş Kulelerin zevkli mavi ve beyaz yakalı nüfusuna zengin öğlen menümüz ile hizmet veriyoruz.

Davet, organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapıyor musunuz? Kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?

Evet. Özel davetler, kutlamalar ve iş organizasyonları içinde sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri tarafından tercih ediliyoruz. Yelken 350 kişi kapasiteli Agency ise masa düzeni olarak 100 kişi ve bar düzeni olarak 200 kişi kapasiteli.

Öğle veya akşam yemeği için rezervasyon gerekir mi?

Evet lütfen.

Sizce Agency Bistro&Lounge’u benzerlerinden ayıran en belirgin özellik nedir?

Müzikal kimliğimiz oldukça zengin. House müzik severlere çarşamba günleri İstanbul elektronik müzik camiasında usta olarak bilinen DJ’lerden en kaliteli müziği sunuyoruz. Kaliteli canlı müzik sevenlere de geniş bir yelpazede kariyerlerinin zirvesinde olan usta müzisyenler ile ulaşıyoruz. İstanbul’da akşam menüsünde bar food konseptimizle paylaşımlık tatlar sunan tek mekân biziz. Hem içkinizi kolaylıkla içiyorsunuz hem de lezzetli ve hafif paylaşımlık lezzetlerimiz ile daha da keyifleniyorsunuz.

Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde Yılbaşı gecesi ile ilgili programınızdan bahseder misiniz?

Yeni yıla sanatçımız Selen Servi ve orkestrası eşliğinde gireceğiz. Misafirlerimizi çok neşeli bir müzik ziyafeti ve özel yılbaşı menüsü bekliyor.

Agency Bistro& Lounge’un dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?

Şıklık, samimiyet ve konfor Ön planda diyebiliriz. Geçtiğimiz ağustos ayında yaptığımız renovasyon ile günün yorgunluğunu iş çıkışlarında üzerlerinden atmak isteyen misafirlerimiz için bar kapasitemizi genişlettik. Yenilenen lounge kısmımız ise misafirlerimize hem gündüz hem de akşam servisimizde oldukça rahat bir ambiyans sunmakta.

 

YELKEN RESTAURANT

Köybaşı Caddesi No:58 Yeniköy - İstanbul

0 212 262 94 90

www.yelkenrestaurant.com

E-mail: [email protected]

AGENCY BİSTRO & LOUNGE

Levent Mh. Meltem Sok. No: 14/56

İş Bankası Kuleleri Kule: 3 Beşiktaş / İstanbul

0212 283 83 99

www.agencybistro.com