Şairlerin sesi Cristina Branco sizlerle...

Şairlerin sesi olarak tanımlanan Cristina Branco, 20 Aralık’ta CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikle sizlerle...

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Aralık 2015 Çarşamba

 Eleştirmenlerce tıpkı Amalia Rodrigues’in bir şarkısının sözlerinde olduğu gibi “Fado’yu yaşıyor ve Fado ile nefes alıyor” diye tanımlanan Branco, Portekiz geleneksel müziğini hem kendi ülkesinin hem dünyaca ünlü şairlerin sözleriyle buluşturuyor. Sanatçı,18 yıllık müzikal yolculuğunun ve yayınlanan 13 albümünün bir özeti olarak sunduğu ve üç yepyeni şarkı ile desteklenen üç CD’lik Best Of albümü ‘Idealist’in 15 ülkeyi kapsayan 80 konserlik dünya turnesi kapsamında sizlerle.

www.crrks.org

 

 

Tepecik Filarmoni Orkestrası ile Mozart!

30 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada bir çok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan perküsyon üstadı Hamdi Akatay, Mozart’ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan ‘İlle de Mozart Olsun’ projesini Tepecikli genç müzisyenlerle hayata geçirdi. Akatay’ın müzik deneyimini genç müzisyenlerin heyecanı ve dinamizmiyle buluşturduğu Tepecik Filarmoni Orkestrası, ‘Biz Mozart da Çalarız Haydar Tatlıyay da’ düsturuyla müziklerini icra ediyor. Konseri 7 Ocak’ta Babylon Bomonti’de izleyebilirsiniz.

Renklerin efendisi HABİP AYDOĞDU İş Sanat Kibele’de

Türk resmine damga vurmuş sanatçıları meraklıları ile buluşturan İş Sanat Kibele Galerisi, 9 Aralık 2015 - 23 Ocak 2016 tarihleri arasında ressam Habip Aydoğdu’yu ağırlıyor. Yaşamla ve toplumsal olaylarla olan ilişkisini her zaman canlı tutan Aydoğdu, eserlerinde insanın varoluş sorunlarına eğilen ve kendi özgün dilini yaratan bir sanatçı olarak dikkat çekiyor. Sergide, Habip Aydoğdu’nun 40 yıllık sanat yaşamı onar yıllık dönemlerle gözler önüne seriliyor.



‘Bim Bam Bom Çarpınca Kalp’

Arter’de, 11 Aralık 2015 – 28 Şubat 2016 tarihleri arasında Bosnalı sanatçı Šejla Kamerić’in ‘Bim Bam Bom Çarpınca Kalp’ başlıklı Türkiye’de gerçekleşen ilk kişisel sergisi yer alıyor. Kamerić’in kendi deneyimlerinden, anılarından ve hayallerinden hareketle şekillenen işleri, zor zamanlarda hayatın inceliklerinin bir kenara itilemeyeceğini hatırlatır ve bu yolla karmaşık bir psiko-coğrafi manzarayı gözler önüne sererken, insanın direnme gücünü vurgular. Serginin bir punk-rock şarkısının sözlerinden alınan başlığı, hayata ve aşka dair ortak bir çelişkiyi akla getirir: Nedensiz bir neşe ile kaybetme korkusunun sürekli bir arada varoluşu. Küratörlüğünü Başak Doğa Temür’ün yaptığı sergide video, fotoğraf, yerleştirme ve heykel gibi çeşitli mecralardaki işlerin yanı sıra, sanatçının bu sergi için ürettiği üç yeni yapıtı da gösteriliyor.

 

HÉLÈNE GRIMAUD ve BASEL ODA ORKESTRASI

Günümüzün Rönesans kadını olarak tarif edilen piyanist Hélène Grimaud, sadece mesleki yeteneği ile değil, aynı zamanda şiirsel ifadesi ve emsalsiz teknik kontrolüyle de dikkat çeken bir sanatçı. Birçok prestijli ödülün de sahibi olan Grimaud, 19 Ocak akşamı İş Sanat Kültür Merkezi’nde, başarılı topluluk Basel Oda Orkestrası eşliğinde Stravinsky, Bach, Prokofyev ve Mozart’ın eserlerinden oluşan bir repertuvara imza atacak.

www.issanat.com.tr

 

 

Düzeltme: Geçen hafta bu köşede yer alan ‘Ellen Jewett - Jerfi Aji konseri Süreyya’da’ başlıklı haber yanlışlıkla yayınlanmıştır. 26 Aralık tarihinde böyle bir konser yoktur. Düzeltir, özür dileriz.