Steve Jobs da Suriyeli göçmen bir ailenin çocuğu idi

Ünlü sokak ressamı Banksy’nin resimleri Fransa’da Calais’te bulunan mülteci kampında duvarları süsledi.

Dünya
14 Aralık 2015 Pazartesi

Resimlerden biri ölümden kaçmış ve her türlü ekonomik çaresizlikler içinde bir  mülteci kampında yaşayan Suriyeli göçmenler için büyük bir umut ışığı taşıyor.

Duvar resminde, dünyanın en yenilikçi şirketlerinden  Apple’ın efsanevi patronu Steve Jobs sırtında bir bohça  çanta ve elinde Apple’ın ilk ürünü  Macintosh bilgisayar ile resmediliyor.

Sokak ressamı Banksy’nin internet sitesinde yayınlanan söz konusu  resmin altındaki açıklama ise tüm göçmenlik karşıtı politikacılara ders verir nitelikte: “ Suriyeli göçmenin çocuğu”

Sokak ressamı, son günlerde Suriye konusunda çeşitli yerlere çizdiği duvar resimleriyle  Suriye trajedisine dikkat çekiyor.

Banksy basına yaptığı yazılı bir açıklamada, Suriyeli mülteciler  konusunda şöyle diyor: “Her zaman önyargı ile zengin bir devlete göç eden insanları ekonomiye ek bir yük olarak değerlendirmeye alışmışız. Ancak hatırlamalıyız ki Steve Jobs da Suriyeli bir göçmenin oğlu idi. Apple  bugün dünyanın en kârlı firması. Yılda yedi milyardan fazla vergi geliri yaratıyor. Eğer bugün Apple varsa birileri Humuslu bir göçmeni ABD’ye göçmen olarak kabul ettiği için var.”

Sanatçı bu sene başında aldığı bir karar  ile de kendisine ait olan tema parkı: Dismaland’ın, Calais’de mülteci kampında yaşayanlar için bir çadır kente dönüştürmüştü.

Bugün halk arasında The Jungle (Vahşi Orman) olarak bilinen kamp halihazırda 3000 mülteciyi barındırıyor.

Bristol doğumlu sanatçı  Banksy 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlü olmasına rağmen, gerçek kimliğini gizli tutuyor.