San Bernardino saldırganının babası: “Oğlum İsrail konusunda takıntılıydı”

Dünya
7 Aralık 2015 Pazartesi

ABD'nin California eyaletinin San Bernardino kentindeki bir engelli merkezine düzenlediği saldırıyla 14 kişiyi öldüren saldırgan Rizwan Farook’un babası İtalyan La Stampa Gazetesine bir röportaj verdi.

Baba Farook, oğlunu avutmak için Çin, Rusya ve Amerika'nın anlaşıp Yahudileri Ukrayna'ya geri yollayacağı, iki sene içerisinde İsrail diye bir yer olmayacağı gibi şeyler söylediğini belirtti. Farook ayrıca, oğlunun IŞİD lideri Bagdadi'nin görüşlerini paylaştığını söyledi.

Farook oğluyla yaşadığı sayısız tartışmada İsrail'in politik olarak mağlup edilebileceğini, silahla bir çözüm bulunamayacağını, değişen jeopolitik iklim içerisinde Çin, Rusya ve Amerika'nın Yahudileri istemediği gibi açıklamalar yaptığını ama bunlara rağmen oğlunun İsrail takıntısının geçmediğini belirtti.

Farook röportajı, ABD Deniz Kuvvetleri eski mensubu olan büyük oğluyla yaşadığı evinde verdi. Ailesi ile 1973 yılında ABD'ye yerleşen Farook, burada mühendislik diploması aldığını ve hayatı boyunca oğullarına iyi bir hayat sunmak için çok çalıştığını belirtti. Farook ailesi çevresi tarafından Amerika’ya tam entegrasyonu sağlamış bir aile olarak biliniyordu.