Mişne Tora, Alef ve Simya Galeri´de sosyal faaliyetler

Toplum
9 Aralık 2015 Çarşamba

Mişne Tora’lılar buluştu

2 Aralık  Çarşamba  günü MişneTora  hanımları bir araya geldiler. MişneTora Kadınlar Kolu Başkanı Viki Eblevi rahmetli olan eski üyeleri Sol Paçacı’nın anısına kızına ve gelinine bir plaket  verdi. Anılardan bahsedilirken hüzünlü dakikalar yaşandı. Ardından Rav İzak Alaluf Hanuka ile ilgili bir konuşma yaptı. Gün soru cevap eşliğinde devam etti. 

Simya Galeri’de A’dan Z’ye İspanyolca kursları

İstanbul’da kültür, sanat ve hobi denince ilk akla gelen mekânlardan biri olan Simya Galeri, bir yeniliğe imza attı. ‘Hablar Espanol’ adıyla başlatılan İspanyolca dili programında Mar Myro Martin, katılımcıları Cervantes yeterlilik sınavına hazırlıyor. Bunun dışında galeride, Yrd. Doç. Seda Yavuz ‘Hayat için Sanat’, Yrd. Doç. Serap Yüzgüller ‘İmgenin Tanıklığında Sanat Tarihi’, Yavuz ve Yüzgüller ‘Gezmek İstediğimiz Şehirler’ ve Asuman K.Büke de ‘Çağdaş Edebiyat’ seminerlerini sunuyorlar. Ayrıca gazeteci Soli Özel, dünya sinemasını da Seda Binbaşgil ile konuşabilir, Takı Atölyesinde Sabrina Fresko ile özgün takılar yaratılabilir. 

Alef'in Edirne gezisi

Mitzvah Day kapsamında Alef Yönetim Kurulu ve üyeleri Edirne Sinagoguna bir ziyaret düzenlediler. Rav Nesim Beruhiyel ile yapılan tefila duasının ardından Edirne şehrini de gezerek güzel bir geziye daha imza atmış oldular.