70 Pencere’de Tai Qi tekniği ile Tora’da içsel huzur kavramı

Toplum
9 Aralık 2015 Çarşamba

Yaakov Lehman, önümüzdeki günlerde, farklı dallarda farklı konu ve konuşmacılarla etkinliklerini sürdüren 70 Pencere ve ALEF Aşkenaz Kütüphanesinin konuğu olacak. Lehman bu konuşmada, eski Çin Tai Qi tekniği ile Tora’daki içsel huzur kavramını ele alıyor.

Bu konuşma ile birlikte yapılacak interaktif çalışmada eski Çin Tai Qi tekniği deneyimsel bir çerçeve olarak kullanılarak, Tora’daki içsel huzur kavramı inceleniyor. Oldukça eğlenceli bu çalışmanın sonunda katılımcılar stresle başa çıkmalarına yardımcı olacak pratik beceriler elde ediyor, ayrıca Tora farkındalığıyla ilgili temel kavramları öğrenmiş oluyor.

Konuşma bu sefer daha erken saate alınarak, sonrasında farklı izlenimleri ve farkındalıkları paylaşabilmek için katılımcılar, konuşmacı ve konuk Rabi’lerle tartışma platformu oluşturacak şekilde düzenleniyor.

Konuşmacı Yaakov Lehman, eski bilgileri dijital çağa göre optimize eden yeni nesil bir Tora Medya kuruluşu olan Wisdom Tribe şirketinin CEO’su. Lehman dünyayı dolaşarak hem Tora’nın bilgeliğini öğretiyor, hem de en önemli düşünce liderlerinden teknoloji, eğitim ve dizayn konusunda bilgi almaya devam ediyor. Lehman’ın, daha önceki girişimi The Israel App hala İsrail’de en çok kullanılan Dijital Tur rehberi. Başarılı bir film yapımcısı olan Yaakov’un Cruisin With DaJus video serisi, 2011 yılında Jewlicious film festivalinde birincilik ödülü aldı.

Santa Barbara’daki California Üniversite-sinde Küresel Çalışmalar Bölümünden mezun olan Lehman, her yıl yapılan, 3 bin kişilik bir müzik ve sanat festivali başlattı.

Daha sonra London School of Economics’te Küresel Çalışmalar master programını tamamladı, ayrıca Viyana Üniversitesinde de aynı konuda bir master programına girerek uzmanlığını Doğu Asya üzerine yaptı. Mandarin Çince’sini akıcı şekilde konuşan ve sertifikalı bir Tai Qi hocası olan Lehman’ın dersleri Çin vücut hareketleri, Yahudi mistik öğretileri ve teknolojinin üzerimizdeki bireysel ve toplumsal etkisiyle ilgili düşüncelerin benzersiz bir karışımından oluşuyor.

İngilizce olarak gerçekleşecek konuşma için bilgi

info@yetmişpencere.com'dan

alınabilir