California cinayetleri kurbanı İsrail dolayısı ile tehdit edilmiş

Sen Bernardino kasabasında katledilen 14 kişiden biri olan, kendisini Mesianik Yahudi olarak niteleyen Yahudi felsefesi gurubu üyesi Nicholas Thalasinos (52), İsrail ve Yahudiliğe olan inancı dolayısı ile internette tehdit edilmiş.

Dünya
4 Aralık 2015 Cuma

Thalasinos’a sosyal medyayı kullanarak mesaj gönderen bir kişi kendisine “ Hepiniz yakında öleceksiniz” şeklinde mesaj atmış. 

Söz konusu bilgiler Thalasinos’un karısı Jenifer tarafından Los Angeles Times gazetesine açıklandı.

Jenifer gazeteye şöyle konuştu: “Thalasinos Tanrı’nın birliğine bütün kalbi ile inanan, Tzitzit takan, boynunda Davut’un yıldızı kolyesi ile gezen Yahudi gibi yaşayan bir adamdı.” 

Jenifer ve Thalasinos internette tanışmış ve 14 yıldır birlikte idi. 

Öte yandan Amerikan basınında çıkan haberlerde 14 kişiyi öldüren karı koca çiftten biri olan Sait Faruk’un Afganistan ve Suudi Arabistan’a gittiği ve radikalize edilmiş bir kişi olduğu yazıldı. 

Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin arabalarında yapılan aramada bubi tuzakları yapmak için gerekli malzemeler ve yüzlerce kişiyi öldürmeye yetecek cephane bulundu. 

Ancak ABD güvenlik güçleri halen resmi olarak olayı radikal bir terör saldırısı olarak nitelendirmedi.  Soruşturma kapsamlı olarak sürüyor.