Zamane çocukları mumları yakıyorlar

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
2 Aralık 2015 Çarşamba

Hanukiyalarınızı yapmaya başladınız mı çocuklar? İşte bir faaliyet fırsatı daha… Mumlarımızı tedarik edelim, Işık Bayramımıza az kaldı. Bu sene Hanuka Bayramında her gün yaktığımız mum ile duamızı edelim ve hatırlayalım; mucizenin var olduğunu ancak tek gerekenin bir kaç damla inanç olduğunu çocuklarımıza anlatalım!

Bu seneki duam şöyle olacak: “Ailem ve sevdiklerim ile her sene Hanukiya mumlarımızı yakabilmeyi ve bayramımızı kutlayabilmemi nasip et Tanrım“

Yaktığımız her mum ile önce kalbimi, sonra evimi, zihnimi, ruhumu aydınlatabileyim. Ve kendimi aydınlattıktan sonra aynı Şammaş’ın görevi gibi diğer tüm insanların da hayatlarındaki ışığı yakmalarına destek olabileyim. AMEN!”

Sevgi ile kalın, Sevgiyi paylaşın!

 

Atölyeler son hız devam ediyor!

Rahmi Koç Müzesinde 26 Aralık’a kadar sürecek çeşitli atölye çalışmaları mevcut. Bilgi için Biletix veya Rahmi Koç Müzesinin sitesine ulaşabilirsiniz.

Yaklaşan sömester, okul tatili programları için rezervasyon zamanı!

Müzikallar devam ediyor

Shrek Şubat tatilinde İstanbul’da. Haydi biletleri almaya! Biletix’ten tedarik edebilirsiniz.

Tim Gösteri Merkezinde, 22 Ocak’ta Bremen Mızıkacıları var.

 

15 gün çocuğum evde ne yapacak diye endişelenmeyin!

Artık her yerde semester kamp programları mevcut.

Sahici Çocuk Sanat ve Gelişim Atölyesi

Çocuklar için hafta içi ve hafta sonlarında günlük ve sürekli katılıma açık keyifli bir atölye! Adres: Adnan Kahveci Cad. Tunca Sok. No.8 Tarabya - Alev Çelikyay: 0542 842 01 31.

Çocukların değişik teknikler kullanarak, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, yaratıcılıklarını standart kalıplara sokmadan özgürce ve eğlenerek keşfedebilecekleri bir atölye. Resim, seramik, materyal dönüştürme, farklı malzemelerle üç boyutlu tasarımlar, heykel, taş boyama gibi farklı alanlarda her türlü yaratıcılık için tasarlanmış keyifli bir ortam.

 

Kütüphanenizde bunlar var mı?

YKY’nin son kitabı olan ‘Bil Bakalım Neden?’ meraklı ufak beyinlerin tüm sorularına cevap veriyor.

Eskiden ne güzeldi değil mi? Keloğlan’ın hikâyeleri, Nasrettin Hoca’nın öğretileri, nasıl da komik bir üslupla beynimize kazınmıştı. Bence yeni jenerasyonlar da bu keyfi tatmalı.

MOMO: Her ergen çocuğun okuması gereken bir kitap. Momo, kıvırcık saçlı, siyah, iri gözlü bir küçük kız. Kitapta zaman, zamansızlık, şöhret, paylaşım gibi kavramlar Momo’nun gözünden anlatılıyor.

 

Tiyatroya gitmek isteyen var mı?

Akatlar Kültür Merkezinde 13 Aralık’ta saat 13:00’te Tiyatro Alkış’ın sergilediği bir klasik olan Pinokyo oyunu çocukları bekliyor.