Suriyeliler Teksas’a yerleşecek mi?

Suriyeli göçmenlere insani yardım yapan bir örgüt, Teksas yerel yönetiminin muhalefetine rağmen mültecileri bu eyalete yerleştireceğini açıkladı.

Dünya
1 Aralık 2015 Salı

Teksas yerel yönetiminin resmi organı The Texas Health and Human Services, insani yardım örgütü International Rescue Commitee’nin

 (Uluslararası Kurtarma Komitesi) Dallas ofisine yazdığı mektupta, mültecilerin Teksas’a yerleştirilmesi söz konusu olursa örgütün eyaletten aldığı tüm yardımın kesileceğini belirtti.

Mektupta, yardım örgütünün Suriyeliler ile ilgili aldığı bu kararının, Teksas Valisi Greg Abbott’un, Suriyeliler aleyhine daha evvel aldığı karara muhalefet ettiği belirtildi.

Cumhuriyetçi Parti üyesi, Teksas Valisi Greg Abbott, birçok Amerikalı valinin de desteklediği ortak bir karar ile terör tehlikesini işaret ederek Suriyeli mültecilerin ABD’ye sığınmalarını sakıncalı bulmuştu. Ancak Başkan Barack Obama ve liberallerin başını çektiği bir çok siyasetçi bu harekete karşı çıkmış ve savaştan kaçan insanların ABD sınırlarından geri çevrilmesini, Amerikan değerlerini reddetmek olarak nitelemişti.   

Suriyeli göçmenlerin Teksas’a yerleşmeleri için faaliyetlerine devam edeceğini söyleyen International Rescue Commitee’nin Reuters’e konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle oldu: “Görevimizi yapmaya ve emirleri Washington’dan almaya devam edeceğiz. Mülteciler Teksas’a da, diğer eyaletlere de yerleştirilecek.    

Grup ayrı bir açıklamasında da konuyu detaylı olarak Suriyeli göçmenlere karşı olan eyalet valileri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti.